h

Toch nog fietspad door Ons Buiten

2 februari 2010

Toch nog fietspad door Ons Buiten

Bij de raadsvergadering van vanavond heeft de raad met een meerderheid van 19 tegen 17 vóór een fietspad door volkstuinencomplex Ons Buiten gestemd. Die meerderheid bestond uit PvdA, VVD, CU en twee raadleden van het CDA. De twee stemmen van het CDA waren onverwacht, aangezien het CDA had aangegeven tegen het fietspad te zijn. Ze waren zelfs mede-indiener van het voorstel om het fietspad te schrappen, samen met D66 en natuurlijk de SP. SP-woordvoerder Julian van der Kraats: “Dit is erg zonde van de groene oase die Ons buiten is. De manier waarop verdient ook niet de schoonheidsprijs. Er werden veel halfbakken en slecht geïnformeerde argumenten gebruikt. En de stemming was ronduit vreemd.”

Het was echter niet alleen kommer en kwel. Een motie van de SP om de tuinders een veel langer huurcontract te geven dan de huidige 5 jaar, haalde het met ruime meerderheid. Dit is een lang gekoesterde wens van de tuinders, omdat dat voorkomt dat elk nieuw stadsbestuur weer gaat filosoferen over het bebouwen van een stukje van de volkstuinen.

Bovendien zijn de plannen voor de Tuin van Noord als geheel erg mooi. Leiden Noord krijgt het prachtige park dat het verdient. Lees hier meer over (een eerdere versie van) de plannen voor de Tuin van Noord.

Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel 06-15042822

U bent hier