h

Doelencomplex

15 juli 2017

SP op de markt voor Doelensteeg-bewoners

Foto: SP

De SP staat vaker op de markt, ook buiten het verkiezingsseizoen om. Zo houdt de SP de vinger aan de pols. Vandaag stond de SP op de markt met een speciaal thema: om de bewoners van de Doelensteeg, die het onprettige vooruitzicht hebben hun huis uit te moeten omdat de universiteit juist op die plek wil uitbreiden, een hart onder de riem te steken.

Lees verder
12 juli 2017

Ontwikkeling Humanitiescampus: raadsbehandeling

Foto: SP

Tijdens de raadsvergadering van 6 juli jl. heeft de SP gepleit om een ander proces te volgen waar het gaat om de ontwikkeling die de universiteit wenst voor het Witte Singel – Doelencomplex. De oproep van de SP aan het college en de raad om te streven naar een ontwikkeling van de universiteit waarbij de 58 woningen van het Doelencomplex kunnen blijven is niet gesteund door D66, VVD, PvdA, GL, CDA, Leefbaar Leiden.

Lees verder
30 juni 2017

Ontwikkeling Humanitiescampus: update

Afgelopen dinsdag 27 juni jl. heeft de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling zich uitgesproken over de plannen van de Universiteit Leiden voor de herontwikkeling van het Wittesingel-Doelencomplex (WSD) en het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders voor het vervolgproces.

Lees verder
27 juni 2017

SP: ‘Universiteitscampus niet over de rug van huurders doordrukken’

Foto: Han Dirks

De Universiteit Leiden wil in het gebied van de Wittesingel-Doelencomplex een nieuw gebouw realiseren, ter vervanging van het bestaande Lipsiusgebouw. De universiteit heeft haar zinnen gezet op de ontwikkeling van een ‘Humanities Campus’ in dit deel van de Leidse binnenstad. Op diezelfde plek staan ook 58 sociale huurwoningen van woningbouwvereniging De Sleutels (Doelencomplex), die volgens de universiteit voor de bouw van de universiteitscampus zouden moeten verdwijnen. Nadat eerder de universiteit de leiding had en dit is vastgelopen heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om de regie over het project te voeren. De SP vindt deze uitgangspositie van het Leidse college voor het vervolg verkeerd.

Lees verder
23 april 2017

Doelensteeg decor voor 1-miljoen-deuren campagne SP

Foto: SP

Gisteren heeft de SP in diverse steden in Nederland de nieuwe campagne afgetrapt: de 1-miljoen-deuren-klopactie. Een van de steden was Leiden.

Lees verder

U bent hier