h

Verkeer en vervoer

Autovrije binnenstad

Het is onrealistisch om de hele binnenstad autovrij te maken. Mensen met een beperking moeten ook in de binnenstad kunnen komen en winkels, restaurants en supermarkten moeten bevoorraad worden.
De SP is wel een voorstander van het beperken van autoverkeer in de binnenstad. Er moet dan meer werk gemaakt worden van het systeem, waarbij mensen hun auto parkeren aan de rand van het centrum en vervolgens met kleine busjes naar de plek van bestemming gaan.

Lees verder

Voetpaden

Lopen moet prettig en veilig zijn. In de hele stad wordt achterstallig onderhoud aan voetpaden zo snel mogelijk ingehaald. De gemeente gaat actief op zoek naar bestratings- en andere problemen, door naar wijkverenigings- of eventueel districtsraadsvergaderingen een ambtenaar van milieu en beheer af te vaardigen. De daar gesignaleerde problemen worden meteen opgepakt.

Zie voor meer informatie het Leids Verkeers en Vervoersplan 2010-2014.

Lees verder

RijnGouweLijn

de gemeente respecteert de uitslag van het RijnGouweLijn-referendum en werkt niet mee aan de RijnGouweLijn door Leiden.

Zie het dossier RijnGouweLijn en voor alternatieven zie het dossier RijnGouweLijn

Lees verder

Ringweg Oost

De Ringweg Oost is het duurste project waar de gemeente Leiden ooit aan is begonnen. De Ringweg Oost is nodig, omdat als de RijnGouwelijn over de Hooigracht zou komen te lopen, er daar geen doorgaand autoverkeer meer mogelijk is. Zonder RijnGouweLijn is de Ringweg Oost niet nodig. De SP vindt dat de gemeente zo'n ringweg op dit moment niet kan betalen, gezien alle andere dingen die nog moeten gebeuren en de toch al niet zo rooskleurige financiële vooruitzichten.

Lees verder

Rijnlandroute

De gemeente werkt niet mee aan de RijnlandRoute tussen de A4 en de A44, dwars door Voorschoten en de Oostvlietpolder en langs de Stevenshof. In plaats daarvan zorgt de gemeente voor ongelijkvloerse oversteekplaatsen voor fietsers op de Churchilllaan, wordt doorgaand vrachtverkeer op de Churchilllaan verboden, en gaat de gemeente zich richten op het verbeteren van de knooppunten Leiden in en uit – de 'knoop Leiden West' en het Lammenschansplein en omgeving.

Lees verder

Stadsparkeerplan

Het Stadsparkeerplan is essentieel voor een levendige en leefbare Leidse binnenstad. Er moet daarom zo snel mogelijk werk worden gemaakt van de actiepunten die staan in de nota 'Stadsparkeerplan 2015: naar een schone, milieuvriendelijke en bereikbare stad', die de SP in 2008 presenteerde en waarvan de aktiepunten unaniem door de raad zijn overgenomen. Dat betekent onder andere dat er een parkeerdek gebouwd moet worden op het Haagwegterrein dat plaats biedt aan 450 extra auto's, en dat alle busjes van het Stadsparkeerplan om schoon biogas moeten gaan rijden.

Lees verder

Betaald parkeren

Er komt alleen betaald parkeren in een wijk als een meerderheid van de bewoners dat wil. De gemeente gaat door met de experimenten met blauwe zônes, met het doel om de 'waterbedwerking' van het betaald parkeren te stoppen.

Zie voor meer informatie het Leids Verkeers en Vervoersplan 2010-2014.

Lees verder

Morspoortgarage

Geen 'tijdelijke' parkeergarage aan de Morsweg. In plaats daarvan wordt het huidige parkeerterreintje uitgebreid met het parkeerterrein van de Marechausseekazerne, en wordt het opgeknapt en ingericht met veel bomen en groen. Er wordt pas een garage gebouwd als die op een plek kan komen waar de bewoners van Transvaal er minder last van hebben, en waar gebruikers er makkelijker bij kunnen. Dus pas als het gebied waar nu het voormalige Belastingkantoor staat wordt herontwikkeld.

Lees verder

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is een milieuvriendelijke en (als het goed wordt aangepakt) een efficiënte manier om van A naar B te komen. De SP wil dat Leiden niet investeert in prestigeprojecten, maar in maatregelen die zich elders bewezen hebben. Bijvoorbeeld gratis openbaar vervoer voor 65+ 'ers.

Zie voor alle concrete plannen het Leids Verkeers en Vervoersplan 2010-2014.

Lees verder

Pagina's

U bent hier