h

Nieuws van de afdeling

14 januari 2019

Fractievoorzitter Antoine Theeuwen genomineerd voor 'Raadslid van het jaar'

 In de verkiezing voor Raadslid van het Jaar 2018 is SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen genomineerd. De andere genomineerden zijn Ashley North (Groenlinks) en Tom Leest (VVD). De winnaar wordt aanstaande vrijdag bekendgemaakt

Lees verder
11 januari 2019

Grote zorgen over Nieuwe plannen Armoedebeleid

De Leidse SP maakt zich grote zorgen over de nieuwe plannen omtrent het armoedebeleid van de gemeente Leiden. Er gaan een aantal zaken drastisch veranderen. Voor veel mensen die nu gebruik maken van het Leidse minimabeleid zal dit vervelende financiële gevolgen hebben. Mensen die het financieel niet breed hebben in Leiden zullen met het geplande nieuwe beleid geen ruimte meer hebben om aanvragen zoals bijvoorbeeld een fiets, internetabonnement of zwemlessen te kunnen doen bij de Gemeente. De capaciteit van de Gemeente zal namelijk zelfs worden gedecimeerd: Waar eerst 6200 huishouden gebruik konden maken van de regeling, zijn het er nu nog maar 400 tot 500, een ongelofelijke en onbegrijpelijke achteruitgang.

Lees verder
9 december 2018

SP Leiden bezoekt de Horsten

Foto: SP

Gisteren is de SP Leiden langs de deuren gegaan bij de Horsten in de Merenwijk. We hebben hier de bewoners een kerstkaart aangeboden om te vieren dat ze niet in de kou komen te zitten.

Lees verder
22 november 2018

Begrotingsdebat onthult verval in bestuursstijl

Tijdens het begrotingsdebat heeft de SP samen met de Partij voor de Dieren en Partij Sleutelstad voor ruim 7,5 miljoen aan bezuinigingen voorgelegd. Geen van de voorstellen wist het te halen. De collegedragende partijen D66, PvdA en GroenLinks namen wel voor 150 miljoen aan nieuwe ambities in de begroting op.

Lees verder
14 november 2018

SP Leiden blijft aandringen op aanpak fijnstof

Uit diverse onderzoeken van onder meer Milieudefensie en de World Health Organization blijkt dat fijnstof tot grote gezondheidsrisico’s leidt. Daarom stelde de SP Leiden in een motie voor om de fijnstofniveaus in Leiden te monitoren. Zeker op plekken waar we in de toekomst meer verkeer verwachten – zoals de Leidse Ringweg Noord en de Hooigracht-Langegracht – vindt de SP Leiden dit noodzakelijk.

Lees verder
12 november 2018

Zorgen om vele leningen gemeente Leiden

In de begrotingsbehandeling van de Commissie Werk en Middelen kwamen een aantal onderwerpen aan bod. De stand van de cultuur en de economie in Leiden, Het minima en armoedebeleid in Leiden en de financiën. Over die laatste twee maakt de SP zich zorgen bij de begroting van het nieuwe College.

Lees verder

Pagina's

U bent hier