h

Nieuws uit 2006

22 december 2006

Referendum winkelsluitingstijden overbodig?

De landelijke SP en de SGP hebben samen een initiatiefwet ingediend, die koopzondagen vanwege een toeristisch gebied moet beperken tot dat toeristisch gebied. Als die wet er komt wordt het in Leiden onmogelijk het aantal koopzondagen uit te breiden tot buiten het centrum. De SP wil dat deze wet er komt, omdat uitbreiding van het aantal koopzondagen ten koste gaat van kleine ondernemers en familiebedrijven. Deze wet sluit aan bij het door een ruime meerderheid van de werknemers, winkeliers en de Nederlandse bevolking gewenste behoud van de zondag als bijzondere dag. Zie ook deze link.

Lees verder
20 december 2006

“Wilt u dat de gemeente Leiden meewerkt aan de RijnGouweLijn door Leiden?”

Na een kort beraad heeft de gemeenteraad van Leiden de referendumvraag voor de RijnGouweLijn vastgesteld. Uiteindelijk mogen de inwoners van Leiden “ja” of “nee” zeggen op de vraag: “Wilt u dat de gemeente Leiden meewerkt aan de RijnGouweLijn door Leiden?” Deze vraagstelling werd door de VVD voorgesteld en haalde een meerderheid. SP-raadslid Julian van der Kraats: “Een prima vraagstelling, kort en duidelijk.”

Lees verder
20 december 2006

Meer betaalbare nieuwbouw in Groenoord, geen betaald parkeren in Leiden-Noord

Op het terrein van de Groenoordhallen komt een nieuwe woonwijk. Dat is gisteravond besloten door de Leidse gemeenteraad. In de wijk komen toch 95 tot 105 betaalbare woningen, een stuk meer dan in eerdere voorstellen. Daarnaast worden de huidige bewoners van Leiden-Noord niet geconfronteerd met betaald parkeren. Dit werd toegezegd door wethouder Witteman.
Zich vanuit de nieuwbouwwijk Groenoord

Lees verder
20 december 2006

Nog geen nieuwe sloopprocedure

Het voorstel van de SP voor een eerlijkere omgang met sloop heeft geen meerderheid gekregen. Onder andere de PvdA, CDA , ChristenUnie en VVD stemden tegen een sloopprocedure waarin rekening gehouden wordt met de wens van de bewoners en de staat van de woning. SP-raadslid Louk Rademaker: “Dit is een gemiste kans van een links college. De nieuwe kans komt over drie maanden, als wethouder Witteman zelf met een nieuwe sloopprocedure komt.”
Sloop in Leiden

Lees verder
19 december 2006

Woonkrant komt er nog niet

Het voorstel van de SP en de VVD om de Woonkrant terug te brengen is nog niet behandeld door de raad. Onder andere de PvdA, GroenLinks en het CDA weigerden het voorstel te behandelen. Initiatiefnemer en SP-raadslid Louk Rademaker: “Nu zal de komst van een Woonkrant nog zeker een maand op zich moeten laten wachten. Vele ouderen zijn de dupe geworden van dit politiek spelletje.”
Woonzicht op internet?

Lees verder
19 december 2006

Rembrandtfestival verdient doorgang volgens SP

RembrandtfestivalDonderdagavond heeft de fractie van de Socialistische Partij aangekondigd het Rembrandtfestival te willen ondersteunen in 2007. SP-raadslid Eva de Bakker kondigde aan in de volgende gemeenteraadsvergadering met een motie te komen om te zorgen dat het Rembrandtjaar kan doorgaan. “Het Rembrandtfestival is een groot succes voor de stad. De organisatoren en de SP willen graag dat het een jaarlijks terugkerend festival wordt. Komend jaar is een overgangsjaar en dus willen wij dit festival eenmalig helpen,” aldus De Bakker.

Lees verder

Pagina's

U bent hier