h

Raadsverkiezingen 2014

Op 19 maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Hier vindt u alle nieuwsberichten over de SP-deelnaame aan die verkiezingen.

21 maart 2014

Vijf zetels: SP-stemmers bedankt!

Bij de raadsverkiezingen van 19 maart 2014 heeft de Leidse SP winst behaald. De socialisten stijgen van 4 naar 5 zetels en worden daarmee de tweede partij van de stad. De grote winnaar van de verkiezingen is D66, die 12 zetels heeft behaald. De SP Leiden bedankt al haar kiezers. SP-lijsttrekker Roos van Gelderen: “Dit is een mooi resultaat voor de Leidse SP. Onze kiezers hebben ons beloond voor onze resultaten: geen RijnGouweLijn, een groene Oostvlietpolder en de menselijke maat in de thuiszorg. De SP wil verder op deze ingeslagen weg.”
Roos van Gelderen juicht

Lees verder
19 maart 2014

SP-kandidaten brengen hun stem uit

De topkandidaten van de Leidse SP, waaronder lijsttrekker Roos van Gelderen, Julian van der Kraats, Han Dirks, Alexandra van den Berg en Ries van Walraven, hebben vanochtend gezamenlijk hun stem uitgebracht in het stadhuis. Het is belangrijk om vandaag te stemmen. Roos van Gelderen: "We hopen dat we door deze stemactie anderen inspireren om óók op de SP te stemmen. Dat is nodig voor een goede zorg en betaalbare woningen in Leiden!"
SP-kandidaten brengen hun stem uit

Lees verder
17 maart 2014

Stedelijkers doe mee, stem SP!

Voor de campagne op het Stedelijk Gymnasium hebben een viertal leerlingen Roos van Gelderen, lijsttrekker van de SP, geinterviewd. Kijk hier naar het resultaat!

Lees verder
14 maart 2014

Dit hebben we al bereikt!

Komende woensdag kunt u stemmen voor een sociale en menselijke toekomst van Leiden. De SP heeft al laten zien dat we behoorlijk wat in huis hebben. We hebben gezorgd voor goed bestuur, we hebben hard gewerkt aan een sociale stad en we hebben belangrijke knopen doorgehakt. Lees hier de top van ons succeslijstje! Te beginnen, onze successen met goed bestuur:
• SP-wethouder Roos van Gelderen staat in de top drie van beste bestuurders bij VPRO’s ‘De slag om Nederland’ om haar praktische, sociale en menselijke aanpak.
• SP-raadslid Julian van der Kraats is gekozen tot Leids raadslid van het jaar op het thema publieksparticipatie.
• Een stabiel en open stadsbestuur zonder achterkamertjes.
• Flinke bezuiniging op plankosten door het schrappen van onhaalbare plannen.

Lees verder
13 maart 2014

SP "Stembus" brengt u naar het stembureau

Bent u slecht ter been of heeft u om een andere reden hulp nodig om bij de stembureau’s te komen? Dan kan de SP “Stembus” u helpen! Op de stemdag woensdag 19 maart is SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen beschikbaar om mensen naar een stembureau te vervoeren. Iedereen is welkom, ongeacht uw stemkeuze. Wilt u graag opgehaald worden door de SP “Stembus”? Maak dan vooraf een afspraak met Antoine Theeuwen, antoine.theeuwen@gmail.com, 071-5215130.

Lees verder
13 maart 2014

Samen eten is 100% sociaal! Huiskamer-restaurant SP ‘In de Zwevende Hemel’

Bent u een zwevende kiezer? Twijfelt u nog tussen verschillende partijen? Of gelooft u dat stemmen geen zin heeft? Kom een avondje lekker eten en met de SP Leiden van gedachten wisselen over belangrijke thema’s voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Op 19 maart is het zover, dan kunt u gaan stemmen voor de gemeenteraad in uw woonplaats. Huiskamermenu.nl heeft in de week van 9 t/m 18 maart het initiatief genomen voor een culinaire verkiezingsstrijd. De Socialistische Partij Leiden kan het voor u als “zwevende kiezer” makkelijker maken door te vertellen waar de SP voor staat. Mocht u al SP gaan stemmen, maar toch nog iets meer over ons wil weten, dan bent u ook van harte welkom.
Tijdens het "zeven zwevend gangen menu" vertellen wij u per gerecht over onze belangrijkste speerpunten. Om een klein tipje van de sluier alvast op te lichten serveren wij u als derde gerecht "Kip in de Hoed", hiermee willen wij u meenemen in ons gedachtengoed over “betaalbaar wonen”.
U bent van harte welkom op zaterdag 15 maart vanaf 19.00 uur aan de Amperestraat 34 te Leiden.
Wij vragen u een vergoeding van 3 euro per menu en U kunt zich opgeven via de link : http://www.huiskamerrestaurantweek.nl/ of via emailadres: volkstuintje44@gmail.com.

Lees verder
10 maart 2014

Bestuur van de stad verbeterd dankzij college met SP

Bestuur van de stad verbeterd dankzij college met SPBij het aantreden van het college van D66, SP, VVD en CDA vier jaar geleden wilden de partijen een ‘nieuwe bestuurscultuur’ om de oude politieke spelletjes overboord te zetten. Dat is grotendeels gelukt, blijkt uit een onderzoek van de Leidse Rekenkamercommissie. De besluitvorming in de gemeenteraad is vrijer en opener en de oppositie stond niet meer buitenspel. In plaats van onhaalbare plannen werd nu vooral gewerkt aan de uitvoering. Bovendien was er minder achterkamertjespolitiek en kon de SP ondanks de brede coalitie sterk haar eigen geluid laten horen. SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen is blij met de conclusies van de Rekenkamer: “Het toont aan dat een ander bestuur wel degelijk mogelijk is. De SP is één van de drijvende krachten achter de nieuwe bestuursstijl, we willen hier dan ook graag mee door na de verkiezingen.”

Lees verder
1 maart 2014

SP Leiden feliciteert Antoine Theeuwen met 50-ste verjaardag

Donderdag 27 februari werd SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen 50 jaar oud. De Leidse SP greep deze gelegenheid aan om een verrassingsfeest te organiseren. Onder het mom van een ‘campagnevergadering’ werd Antoine naar het partijpand De SPeer gelokt, waar vele SP’ers en vrienden hem opwachten voor een feestje. Antoine Theeuwen was lijsttrekker voor de SP Leiden in 2006 en 2010, dit jaar geeft hij het stokje over aan Roos van Gelderen. Om die tijd te vieren bood de SP hem een boekje “Acht jaar Antoine Theeuwen” aan, met foto’s van de vele acties die hij gedaan heeft. SP-raadslid Julian van der Kraats sprak nog mooie woorden: “Dat we het met elkaar zo ver geschopt hebben, komt voor een belangrijk deel door jou Antoine. Je hebt ons geïnspireerd. Je hebt ons laten lachen. Je hebt ons opgebeurd als dat nodig was. En je hebt ons vaak de weg gewezen.”

Lees verder
1 maart 2014

Onze topkandidaten, nr. 1: Roos van Gelderen

Roos van Gelderen van de SP.In de aanloop naar de verkiezingen van 19 maart presenteert de Leidse SP haar nieuwe kandidaten. Vandaag is dat nummer 1 op de lijst, Roos van Gelderen (50 jaar). Roos is sinds 2010 wethouder voor de SP op het gebied van Jeugd, Zorg en Welzijn. Haar grootste succes is het afschaffen van de zorgveiling in de huishoudelijke hulp. Daardoor heeft Leiden een WMO-hulp waar de menselijke maat centraal staat. Als geen ander weet Roos de landelijke kille bezuinigingen om te buigen in een sociale beleid: ze staat niet voor niets in de top 3 van beste bestuurders van het jaar bij VPRO's 'De slag om Nederland'. Voor haar wethouderschap werkte zij bij het jeugdzorg expertisecentrum JSO en was zij raadslid. Zij is getrouwd en heeft twee dochters.

Lees verder
28 februari 2014

Onze topkandidaten, nr. 2: Julian van der Kraats

Julian van der Kraats van de SP.In de aanloop naar de verkiezingen van 19 maart presenteert de Leidse SP haar nieuwe kandidaten. Vandaag is dat nummer 2 op de lijst, Julian van der Kraats (37 jaar). Julian is sinds 2006 verkeerswoordvoerder voor de Leidse SP, en hij heeft daarbij vele successen geboekt: het stoppen van de RijnGouweLijn en in plaats daarvan een kwartiersdienst tussen Leiden- Utrecht Centraal en een netwerk van vrije busbanen. Ook geldt tot zijn successen de stichting van het Duurzame Mobiliteits Centrum aan de Haagweg, met busjes op biogas en nog veel meer milieuvriendelijk vervoer. In 2013 is hij verkozen tot raadslid van het jaar voor de manier waarop hij mensen bij de politiek betrekt en voor zijn inzet tegen een ringweg door de Kooi. Julian heeft filosofie gestudeerd in Leiden en is daarnaast gediplomeerd fietsenmaker. Momenteel werkt hij als ICT-er voor de Universiteit Leiden. Hij is alleenstaand en heeft een dochter.

Lees verder

Pagina's

U bent hier