h

Nieuws uit 2016

16 december 2016

kerstborrel met vinoloog Paul Day

Op vrijdag 23 december houdt de SP Leiden haar jaarlijkse kerstborrel. Met vanaf 20.00 uur als speciale gast Paul Day, coördinator van de SP-Hulpdienst.

Lees verder
15 december 2016

SP van deur tot deur in de Kooi voor Nationaal Zorgfonds

Foto: SP

De Leidse SP ging gisteravond opnieuw de buurt in. Net als vorige keer werd aan bewoners van de Kooi gevraagd wat ze van het plan voor een Nationaal Zorgfonds vinden.

Lees verder
13 december 2016

SP Leiden stemt in met bouwplannen voor Zijlsingel 36

In de raadsvergadering van 1 december jl. heeft de SP fractie ingestemd met de bouwplannen voor Zijlsingel 36. Het plan voor deze locatie bestaat uit de bouw van 46 startersappartementen ter vervanging van het pand waarin eerder een autogarage gevestigd was. Hoewel het plan bij een aantal omwonenden op bezwaren stuit heeft de SP na het wegen van de verschillende belangen besloten om het plan te steunen omdat de fractie de bouw van woningen in Leiden, zeker voor starters, belangrijk vindt en de juridische gronden om het plan af te wijzen onvoldoende lijken.

Lees verder
27 november 2016

Begroting 2017 (2)

Onlangs werd in de gemeenteraad het tweede deel van het debat over de begroting gevoerd. Dit deel ging over de wijzigingsvoorstellen die de verschillende politieke partijen hadden, en dat ging dit keer op een echt unieke manier. En niet alleen omdat er nu extra geld beschikbaar was bovenop de plannen van het college. Wat het echt bijzonder maakte is dat alle politieke partijen op initiatief van GroenLinks en D66 van tevoren al overlegd hadden over alle verschillende voorstellen, om te proberen tot een gezamenlijk voorstel te komen waar iedereen zich in kon vinden. En het niet zo zou zijn dat we in de situatie terecht zouden komen waarbij er maar één of twee voorstellen konden aannemen waarna het geld al op zou zijn. Dat is ook gelukt. SP-fractievoorzitter Julian van der Kraats: “We kunnen er echt trots op zijn dat Leiden op deze manier bestuurd wordt. Door als coalitiepartijen geen achterkamertjespolitiek te bedrijven en doordat alle politieke partijen met elkaar hebben afgesproken open en op de inhoud samen te werken, is Leiden een sterkere stad!”.

Lees verder
21 november 2016

ROOD Leiden voert actie tegen huisjesmelkers

ROOD voerde vandaag actie tegen de huisjesmelkers in Leiden. In de universiteitsbibliotheek werd aan voornamelijk studenten gevraagd naar hun ervaringen met huisjesmelkers de afgelopen jaren.

Lees verder
17 november 2016

SP feliciteert bewoners Centrale Blokken Kooi

Nu de Centrale Blokken in de Kooi worden gerenoveerd en niet meer worden gesloopt, vond de SP het tijd om de bewoners daarmee te feliciteren.

Lees verder

Pagina's

U bent hier