h

Nieuws uit 2005

28 december 2005

Motie voor RGL-referendum verworpen

De RijnGouweLijnVoor de RijnGouweLijn is nog geen geld vrijgemaakt. Dat is het enige winstpunt in het raadsdebat van 21 december. Het voorstel van de SP, gesteund door de hele oppositie, om een referendum te houden werd tegengehouden door de collegepartijen. Raadslid Birgitta Dolfing is verbijsterd over die gang van zaken.

Lees verder
21 december 2005

Leidse SP opent site over zorgstelsel

De Leidse afdeling van de SP heeft vandaag een site geopend met informatie over het nieuwe zorgstelsel. Op /zorg/ geeft de SP ook tips om te ‘zorgshoppen’: het kiezen van de voordeligste verzekeraar. Daarnaast staat de SP Hulpdienst klaar om bij problemen met het stelsel te helpen.

Lees verder
21 december 2005

SP vertaalt bezwaren binnenstadtracé RGL in moties

Op de raadsvergadering van woensdag 21 december aanstaande zal de SP meerdere moties lanceren. Dit om een stokje te steken voor het ondoordachte plan van wethouder Hessing om de RijnGouwelijn door de binnenstad te laten lopen.

Lees verder
18 december 2005

ALV donderdag 22 december

Antoine TheeuwenOp donderdag 22 december heeft de SP Leiden een Algemene Ledenvergadering over de Verkiezingen. De definitieve kandidatenlijst zal worden gepresenteerd, en het verkiezingsprogramma zal worden vastgesteld. Het verkiezingsprogramma kan opgevraagd worden bij leiden@sp.nl.

Lees verder
16 december 2005

SP gaat actie voeren tegen plannen RijnGouweLijn

De SP Leiden gaat zaterdag in de binnenstad actie voeren tegen de plannen voor de aanleg van de RijnGouweLijn door de binnenstad. Van twee tot vier uur is er in de Waag een inspreekmogelijkheid voor burgers. Lijstrekker Antoine Theeuwen: "We gaan inzetten op een referendum om de Leidse burgers de kans te geven zich uit te spreken voor of tegen de plannen van het college."

Lees verder
16 december 2005

Alternatief plan Pasteurstraat onvolledig

Ook de alternatieve plannen om slechts 6 van de 12 woningen in de Pasteurstraat te slopen zijn onvolledig. SP-lijsttrekker Antoine Theeuwen vindt dat alle goede en betaalbare woningen in deze straat moeten blijven staan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier