h

Nieuws uit 2024

1 april 2024

De SP Leiden wil meer zeggenschap over de besteding van de stadsmarketing

Foto: Thomas van Halm / SP Leiden

Bijna een miljoen euro wordt er in Leiden jaarlijks uitgegeven aan stadsmarketing. 70% van de geïnde toeristenbelasting gaat rechtstreeks naar Leiden en Partners om de stad te promoten. Maar het is onduidelijk hoe en waaraan zij het uitgeven. Leidse (culturele) initiatieven kunnen aankloppen bij Leiden en Partners voor marketing, maar dat is tegen betaling. Oftewel, zij krijgen geen marketing aangeboden, maar kunnen marketing inkopen. Het is dus onduidelijk wat er met ons publieke geld gebeurd.

Lees verder
27 februari 2024

SP luidt de noodklok over Schimmeloverlast in Leidse huurwoningen

Foto: Thomas van Halm

De afgelopen weken is de SP druk geweest met een onderzoek bij mensen die in huurhuizen wonen die door schimmel en vochtoverlast worden geplaagd. Schimmel in huis is bijzonder slecht voor de gezondheid en je spullen. Wat de SP heeft gehoord is dat mensen en dieren ziek zijn van de schimmels in huis. Verkoudheid, kortademigheid, allergieën, eczeem, COPD en astma, bewoners van de schimmelpanden klagen er bijna allemaal over. Kinderen die met puffertjes moeten werken, continue verkoudheid en hoesten, longproblemen tot aan ziekenhuisopname toe.

Lees verder
16 februari 2024

Succes: Een onvoorwaardelijk inkomen voor dakloze jongeren

De gemeente Leiden moet aan de slag gaan met een plan voor een onvoorwaardelijk inkomen voor dak-en thuisloze jongeren in Leiden. Ons voorstel dat wij samen met GroenLinks en Partij Sleutelstad hebben ingediend, werd tot onze blijdschap breed aangenomen. Alleen de VVD stemde tegen.

Lees verder

U bent hier