h

Nieuws uit 2023

20 november 2023

SP Leiden voert actie tegen leegstand: 'Leegstand in een wooncrisis is asociaal!'

Foto: Thomas van Halm / SP Leiden

De Leidse SP afdeling strijdt tegen asociale leegstand met “waarom woont hier niemand” -posters op de Catherinasteeg in Leiden. Hier hebben zij een groot leegstaand pand beplakt met posters om een oplossing voor dit probleem te eisen.

Lees verder
15 november 2023

Sociale successen: Kliklijn is van de baan en Kostendelersnorm aan banden gelegd

Foto: SP Leiden

In de Gemeenteraad van vorige week heeft de SP nog twee moties aangenomen gekregen: De Kliklijn waarmee buren elkaar konden 'verklikken' bij mogelijke bijstandsfraude wordt van de website van de gemeente gehaald. En ook de Kostendelersnorm wordt niet meer toegepast voor mantelzorgers in Leiden. Beide voorstellen konden rekenen op een ruime meerderheid. Ook is dankzij de inzet van de PVDA en de SP het budget voor bijverdiensten in de bijstand verruimt van 1200 naar 1800 euro. 

Lees verder
13 november 2023

Succes: Eerlijke Toeristenbelasting en onderzoek naar goedkoper fietsparkeren

De SP heeft vorige week tegen de begroting van de Gemeente Leiden gestemd. De voornaamste reden was de aangekondigde bezuinigingen in het Sociaal Domein. Toch hebben wij wel geprobeerd de begroting nog te verbeteren en met succes. Er zijn vier van onze voorstellen aangenomen, waarvan wij alvast twee hieronder willen toelichten!

Lees verder
11 oktober 2023

POLITIEK CAFÉ SP LEIDEN: Maak het vervoer openbaar

Echt openbaar vervoer is publiek, gratis en toegankelijk. Dat is de inzet van de SP.

Lees verder
29 september 2023

Opinie: Omarm de diversiteit

Foto: SP

Scholen moeten een veilig klimaat mogen scheppen voor alle leerlingen, waarbij zij in een veilige omgeving alles wat deze wereld is leren ontdekken. 

Lees verder
28 september 2023

SP-ENQUÊTE OV VAN START

Foto: SP

Zoals voor de zomer aangekondigd gaat de SP in Zuid-Holland een breed onderzoek doen naar de ervaringen van de inwoners met het openbaar vervoer. Na consultatie met de afdelingen in de Provincie is de enquête nu klaar en gaat de Statenfractie ermee van start. Tot 1 oktober kan iedereen deelnemen via de link https://www.sp.nl/ovenquete.  

Lees verder

Pagina's

U bent hier