h

SPeerpunt de Kunst

Tentoonstelling ‘Konbaka’

De werkgroep Caraïbische Letteren vermeldt op haar website de tentoonstelling die in het Leidse SP-pand 'De SPeer' te zien is.

Lees verder
30 mei 2018

Opening tentoonstelling 'Konbaka'

Foto: Ruben Verhasselt / eigen foto

Op vrijdag 1 juni wordt om 20.00 uur in partijpand De SPeer de tentoonstelling Konbaka  geopend. Met werk van Albert Roessingh, Rinaldo Klas en Kenneth Flijders. De zaal gaat open om 19.45 uur. Aansluitend op het korte programma vindt het politieke café van SP Leiden plaats.

Lees verder
4 september 2017

OPENING TENTOONSTELLING "STILTE 44"

Foto: Hab van den Wijngaard / Hab van den Wijngaard

Op zaterdag 9 september wordt in De SPeer de tentoonstelling Stilte 44 van Hab van den Wijngaard geopend. De expositie is er tot en met januari 2018 te bezichtigen.

Lees verder
16 september 2016

opening tentoonstelling 'Under Circumstances'

Foto: Huib van Wijngaarden / Huib van Wijngaarden

SPeerpunt de Kunst <-- exposeert vanaf 7 oktober Under Circumstances, werk van de New Yorkse kunstenaars Phil Demise Smith en Candyce Brokaw. Kunstkenner Huib van den Wijngaard leidt op 7 oktober de tentoonstelling in en via een skypeverbinding proberen we contact te leggen met New York, waar Phil Demise Smith een Democratische verkiezingsbijeenkomst bijwoont.

Lees verder
24 juni 2015

THE NEXT STOP IS MARNIX STREET

Foto: Susan Brown / Susan Brown, Pure Vision Arts

Met trots stelt de SP Leiden in haar partijpand De SPeer werk tentoon van vier New Yorkse kunstenaars van het atelier Pure Vision Arts. Op vrijdag 3 juli, voorafgaand aan het laatste politiek café van het seizoen, wordt de tentoonstelling geopend.

Lees verder
13 december 2013

SPeerpunt De Kunst presenteert: Gerard Sendrey

Schilderij van Gerard Sendrey
Sendrey is de belichaming van het fenomeen 'outsider’ in de kunst. Vanaf zijn veertigste produceerde hij schilderijen en tekeningen, en hij werkte tientallen jaren in afzondering. Sendrey kreeg zijn eerste solotentoonstelling in 1979 in de Galerie du Fleuve, een kleine kelderruimte in Bordeaux. Binnen een jaar na zijn eerste tentoonstelling waren kunstwerken van Sendrey te vinden in vrijwel alle collecties van musea die Art Brut oftewel “Outsider Art” vertonen: in Lausanne, Neuilly, Brussel, New York, Milwaukee en Chicago. En nu is het werk van deze meester van de Outsider Art/ Art Brut te bewonderen op Marnixstraat 18, Leiden, bij de Socialistische Partij, afdeling Leiden. Sendrey exposeert momenteel in Japan, en hij was trots toen hij hoorde dat hij in de universiteitsstad Leiden in ‘SPeerpunt de Kunst’ exposeerde. De opening van de expositie ‘De magie van de kunstenaar’ is tijdens onze kerstborrel op 20 december.

Lees verder
13 december 2012

SPeerpunt de Kunst presenteert Marc de Bruijn

Marc de Bruijn (1974-2008) woonde in een inrichting voor mensen met een verstandelijke beperking en werkte vanaf 1996 als kunstenaar in een atelier. Marc had het downsyndroom en was behoorlijk autistisch.

Lees verder
17 april 2012

Thema-avond in de SPeer over sociale fotografie op 26 april

Het Nederlandse kabinetsbeleid is kil en gespeend van elke liefde. Rijken worden rijker, graaiers vieren hoogtij. Schippers vermarkt onze gezondheidszorg. Knapen beknibbelt op ontwikkelingssamenwerking en beknot de allerarmsten. Halbe Zijlstra pakt het hoger onderwijs en ook de kunst, hoera! Zelf heeft hij nooit een boek gelezen. Rutte lacht. En Wilders, die is zijn haar aan het blonderen. Lelijk! Maar SP Leiden slaat nu terug. Met moois! Kunst en liefde, gezondheidszorg, ontwikkelingshulp: alles hangt met alles samen. SP Leiden maakt de oprichting bekend van “SPEERPUNT DE KUNST”.

Lees verder

U bent hier