h

THE NEXT STOP IS MARNIX STREET

24 juni 2015

THE NEXT STOP IS MARNIX STREET

Foto: Susan Brown / Susan Brown, Pure Vision Arts

Met trots stelt de SP Leiden in haar partijpand De SPeer werk tentoon van vier New Yorkse kunstenaars van het atelier Pure Vision Arts. Op vrijdag 3 juli, voorafgaand aan het laatste politiek café van het seizoen, wordt de tentoonstelling geopend.

De New Yorkse kunstenaars zijn Susan Brown, Barry Kahn, Leon McCutcheon en Simone Johnson. Eerder hingen werken van Susan Brown in het wereldberoemde MoMA (Museum of Modern Art) en het Brooklyn Museum! Ter vergelijking: Nederlanders die het zover schopten zijn Vincent van Gogh en Willem de Kooning.

Het New Yorkse atelier Pure Vision Arts werd opgericht in 2002. De kunstenaars van Pure Vision Arts hebben in zeker opzicht bepaalde beperkingen, zoals 'autisme'. Maar zij noch wij ervaren dat als een beperking. De kunstenaars zijn puur, hebben geen scholing of cursus gevolgd of wat voor training ook. Ze hebben wel de drive om voortdurend te tekenen en te schilderen.

Ook het New York Transit Museum ('het openbaarvervoermuseum') eerde van januari tot september 2014 Susan Brown en andere Pure Vision-kunstenaars met een tentoonstelling. Nu dus bij SPeerpunt de Kunst <-- in Leiden: The Next Stop is Marnix Street. Van 3 juli tot en met 29 oktober 2015.

Op vrijdag 3 juli leidt Huib van den Wijngaard de tentoonstelling in. Iedereen welkom vanaf 19.30 uur tot ongeveer 20.30 uur in De SPeer, Marnixstraat 18, Leiden.

Aansluitend: politiek café met SP-fractievoorzitter en verkeerswoordvoerder Julian van der Kraats over verkeersplannen, openbaar vervoer, fietsers.

U bent hier