h

Cultuur

De gemeente hecht te veel belang aan commercieel interessante cultuur. Veelzijdige en toegankelijke cultuur delft hierdoor het onderspit. Ateliers zijn onbetaalbaar, poppodia worden in hun voortbestaan bedreigd en subsidies voor kleinschalige podiumkunsten verdwijnen. De SP wil het tij keren, zodat Leiden weer kan bruisen!

18 juli 2018

2 Klassieke concerten in toekomst ook voor kleine beurs

Foto: Google foto's

Tijdens de behandeling van de jaarstukken is het voorstel van de SP om voor Leidenaren met een kleine beurs gratis toegangskaarten ter beschikking te stellen voor het Weihnachtsoratorium en de Matthäus Passion, onmiddellijk omarmd door burgemeester Lenferink.

Lees verder
26 april 2017

SP en bewoners omgeving Huigpark bezorgd over plannen tijdens Leidens Ontzet

Foto: SP

Het Leidens Ontzet: een historisch hoogtepunt dat onze mooie stad rijk is. Een paar dagen die elk jaar weer volop worden herdacht en gevierd. Een traditie waar onze bewoners en de SP Leiden trots op zijn.

Lees verder
17 maart 2014

SP: ‘Cultuur moet je koesteren’

Met de campagne voor de raadsverkiezingen in volle gang wordt steeds duidelijker waar partijen wel en niet in willen investeren. ‘Kunst en cultuur zijn een pijler van onze maatschappij. Het is een afspiegeling van de bevolking, maar houdt ook een spiegel voor,’ zei Eva de Bakker, SP-raadslid, bij het Cultuurdebat in museum De Lakenhal. ‘Dat moet je koesteren en niet kapot bezuinigen.’

Lees verder
7 juni 2013

SP helpt bij Summer Jazz

Afgelopen zondag heeft een team van 7 SP-vrijwilligers geholpen bij het Summer Jazz Festival in de Leidse Hout. Het festival is sinds enkele jaren een groot succes en wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Leiden, dat is opgezet door de gemeente. Vele vrijwilligers waren dag en nacht in de weer om het festival ook dit jaar weer tot een succes te maken. De SP hielp een handje mee.
SP-raadsleden Eva de Bakker en Louk Rademaker helpen mee op Summer Jazz.SP-raadsleden Eva de Bakker en Louk Rademaker helpen mee op Summer Jazz.

Lees verder
23 mei 2013

'Vergeet Leidse wijken niet bij cultuursubsidies'

'Vergeet Leidse wijken niet bij cultuursubsidies'“De Leidse wijken mogen niet worden vergeten bij het verdelen van cultuursubsidies,” zegt raadslid Eva de Bakker. In de gemeenteraad worden de komende week nieuwe eisen vastgesteld om in aanmerking te kunnen komen voor een cultuursubsidie. Al bij het vaststellen van de Cultuurnota zette de SP zich in voor meer aandacht in de wijk op het gebied van kunst en cultuur. De Bakker: “Er zijn nu goede initiatieven, maar die moeten in de toekomst ook mogelijk blijven. Talent en vertier beperken zich niet alleen tot het centrum.”

Lees verder
30 maart 2012

Doek valt voor LAKtheater door Universiteit

Gisteravond is in de gemeente het doek gevallen voor het LAKtheater. In 2009 werd bekend dat de Universiteit Leiden af wilde van het academische vlakke vloertheater. Een grote golf van protest ontstond in de stad. Ook de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders hebben zich de afgelopen jaren ingespannen om het LAKtheater te behouden. De baas van de Universiteit wil echter van geen wijken weten. Raadslid Eva de Bakker hekelde de houding van het Universiteitsbestuur en dankte de mensen voor alle inzet voor het LAK.

Lees verder
20 maart 2012

Culturele SP-successen, bijvoorbeeld in de wijk

Bij het vaststellen van de nieuwe Leidse Cultuurnota heeft de SP verschillende successen geboekt. Geen bezuinigingen op het toch al kleine cultuurbudget en meer aandacht aan de Leidse wijken zijn enkele voorbeelden. “Hoe de Cultuurnota tot stand is gekomen is een wens van de SP die eindelijk is uitgekomen,” zegt SP-raadslid Eva de Bakker. “Praten mét de betrokkenen in plaats van besluiten óver de mensen, dat heeft de SP altijd gezegd. Bij de Cultuurnota heeft het college van B&W daar goed naar geluisterd gezien de verschillende bijeenkomsten en inspraakmogelijkheden die er zijn geweest. Dat heeft een goede basis gegeven om de komende jaren mee vooruit te kunnen.”

Lees verder
8 september 2009

Zorgen over omroep Holland Centraal

Holland CentraalSP-raadslid Eva de Bakker is bezorgd over de positie van vrijwilligers bij de publieke lokale radio omroep Holland Centraal. Dit radiostation voert gesprekken om overgenomen te worden door het Leiderdorpse bedrijf Rudeboy Media. Vrijwilligers uitten hun zorgen bij de SP, die er op haar beurt voor zorgde dat de vrijwilligers hun stem lieten horen in de krant. Eva de Bakker heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Lees verder
2 juli 2009

Acteerwerkplaats HAR(D)T wordt hard getroffen

"De gemeente heeft altijd lovende woorden voor 'vrijwilligers en initiatieven uit de stad', maar uit daden blijkt iets anders,” betoogt Eva de Bakker, SP-woordvoerder cultuur, “De gemeente moet de daad bij het woord voegen en zorgen dat Acteerwerkplaats HAR(D)T niet verdwijnt!” Deze Acteerwerkplaats betrekt sinds 2,5 jaar Gebouw F op het NUON-terrein aan de Langegracht en moet per 1 augustus aanstaande het pand verlaten. De gemeente wil het pand gebruiken voor opslag en het huisvesten van ambtenaren.
Acteerwerkplaats HAR(D)T

Lees verder

Pagina's

U bent hier