h

'Vergeet Leidse wijken niet bij cultuursubsidies'

23 mei 2013

'Vergeet Leidse wijken niet bij cultuursubsidies'

'Vergeet Leidse wijken niet bij cultuursubsidies'“De Leidse wijken mogen niet worden vergeten bij het verdelen van cultuursubsidies,” zegt raadslid Eva de Bakker. In de gemeenteraad worden de komende week nieuwe eisen vastgesteld om in aanmerking te kunnen komen voor een cultuursubsidie. Al bij het vaststellen van de Cultuurnota zette de SP zich in voor meer aandacht in de wijk op het gebied van kunst en cultuur. De Bakker: “Er zijn nu goede initiatieven, maar die moeten in de toekomst ook mogelijk blijven. Talent en vertier beperken zich niet alleen tot het centrum.”

Eén van de criteria is dat het evenement of project een bijdrage moet leveren aan het Cultuurkwartier. Dat is de buurt rond museum De Lakenhal, Leidse Schouwburg en het Scheltemacomplex. Met de komst van een nieuw muziekcentrum in De Nobel zal er de komende jaren behoorlijk wat veranderen. “De Leidse wijken mogen geen ondergeschoven kindje worden,” stelt De Bakker. “Niet voor niets heb ik meerdere toezeggingen gehad van de wethouder dat ook de wijken en buurten in onze stad belangrijk zijn. Ik zie dan ook niet in waarom dat ene criterium opgenomen moet worden en zal voorstellen die eis te schrappen.”

Voor meer informatie kunt u terecht bij Eva de Bakker, edebakker@sp.nl of 06-14040592.

U bent hier