h

Thema-avond in de SPeer over sociale fotografie op 26 april

17 april 2012

Thema-avond in de SPeer over sociale fotografie op 26 april

Het Nederlandse kabinetsbeleid is kil en gespeend van elke liefde. Rijken worden rijker, graaiers vieren hoogtij. Schippers vermarkt onze gezondheidszorg. Knapen beknibbelt op ontwikkelingssamenwerking en beknot de allerarmsten. Halbe Zijlstra pakt het hoger onderwijs en ook de kunst, hoera! Zelf heeft hij nooit een boek gelezen. Rutte lacht. En Wilders, die is zijn haar aan het blonderen. Lelijk! Maar SP Leiden slaat nu terug. Met moois! Kunst en liefde, gezondheidszorg, ontwikkelingshulp: alles hangt met alles samen. SP Leiden maakt de oprichting bekend van “SPEERPUNT DE KUNST”.

Op donderdag 26 april gaat om 19.30 uur de zaal open op Marnixstraat 18, Leiden. Zet het in uw agenda. Speerpunt de Kunst presenteert als eerste: de sociale fotografie van Aad Nicolaas. De avond wordt ingeleid door Huib van den Wijngaard, SP’er van het tweede uur en galeriehouder. Ons hoofd van de SP-Hulpdienst, Paul Day, van het eerste uur, komt ons vertellen over zijn geboorteland Suriname.

Tot slot de kunstenaar, om wie het draait: Aad Nicolaas (1952, Den Haag). Hij woont en is al jaren werkzaam in Suriname. Meteen na afloop van zijn studie aan de Academie voor de Beeldende Kunsten in Utrecht en aan die van Aix-en-Provence in Frankrijk vertrok hij in 1978 naar Suriname. Daar was hij met Albert Roessingh de oprichter van het zorgproject Matoekoe: een antroposofisch instituut voor mensen met een verstandelijke beperking.

Zelf zegt hij over zijn werk: “Misschien ook door mijn ernstige visuele handicap ben ik geen fotograaf in de gebruikelijke zin van het woord. Een slepende en onomkeerbare oogziekte maakt het werken met een camera niet eenvoudig. En het geeft me niet heel veel tijd meer om nog te werken. Primair ben ik beeldend kunstenaar, bezig met de kracht en eenvoud van een beeld, de compositie, het kleurgebruik en de verhouding zwart-wit.”

KOMT ALLEN! DONDERDAG 26 APRIL VANAF 19.30 UUR. MARNIXSTRAAT 18, LEIDEN.

 

Meer info bij bestuurslid Ruben Verhasselt, ruben.verhasselt@scarlet.nl.

 

U bent hier