h

Nieuws uit 2018

9 december 2018

SP Leiden bezoekt de Horsten

Foto: SP

Gisteren is de SP Leiden langs de deuren gegaan bij de Horsten in de Merenwijk. We hebben hier de bewoners een kerstkaart aangeboden om te vieren dat ze niet in de kou komen te zitten.

Lees verder
22 november 2018

Begrotingsdebat onthult verval in bestuursstijl

Tijdens het begrotingsdebat heeft de SP samen met de Partij voor de Dieren en Partij Sleutelstad voor ruim 7,5 miljoen aan bezuinigingen voorgelegd. Geen van de voorstellen wist het te halen. De collegedragende partijen D66, PvdA en GroenLinks namen wel voor 150 miljoen aan nieuwe ambities in de begroting op.

Lees verder
14 november 2018

SP Leiden blijft aandringen op aanpak fijnstof

Uit diverse onderzoeken van onder meer Milieudefensie en de World Health Organization blijkt dat fijnstof tot grote gezondheidsrisico’s leidt. Daarom stelde de SP Leiden in een motie voor om de fijnstofniveaus in Leiden te monitoren. Zeker op plekken waar we in de toekomst meer verkeer verwachten – zoals de Leidse Ringweg Noord en de Hooigracht-Langegracht – vindt de SP Leiden dit noodzakelijk.

Lees verder
12 november 2018

Zorgen om vele leningen gemeente Leiden

In de begrotingsbehandeling van de Commissie Werk en Middelen kwamen een aantal onderwerpen aan bod. De stand van de cultuur en de economie in Leiden, Het minima en armoedebeleid in Leiden en de financiën. Over die laatste twee maakt de SP zich zorgen bij de begroting van het nieuwe College.

Lees verder
5 november 2018

SP vraagt Deltaplan dakloosheid

Er komen weer steeds meer daklozen in Leiden. Ondanks al het werk van de vorige (SP) wethouder, Roos van Gelderen, en de extra woonruimte die tot stand is gekomen.  Hoe kan dat?

Lees verder

Pagina's

U bent hier