h

Nieuws uit 2014

21 december 2014

Actie voor Gamal

De bekende straatkrantverkoper Gamal Montasir is onlangs door de IND meegenomen naar Rotterdam, om uitgezet te worden naar Egypte. Hij was al 13 jaar in Leiden. Bezorgde Leidenaren organiseerden daarom zaterdag een protest. De SP, GL en de Fabel van de Illegaal waren daar ook bij. Doel van de actie was om informatie uit te wisselen en een petitie te tekenen. Als u Gamal een hart onder de riem wilt steken, stuur hem dan een kerstkaart: Gamal Montesir, Detentiecentrum, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam. Er is ook een petitie die u kunt tekenen. Gamal heeft juridische bijstand, maar zijn situatie is erg onzeker.

Foto: Julian
Lees verder
21 december 2014

Gezellige drukte bij kerstborrel SP

Foto: SP / SP Leiden

Vrijdag 19 december hield de SP Leiden haar kerstborrel. Thema was een kruiden- en specerijenproeverij.

Lees verder
20 december 2014

Presentatie Omalief-project

Foto: Tribune-redactie SP landelijk / Tribune omslagfoto december 2014

Op vrijdag 19 december 2014 vond de eerste presentatie plaats van project Omalief na de officiële start. Stichting Fatih organiseerde deze avond om zo de betrokkenen te informeren over de stand van zaken van het project en om een ieder vertellen hoe het project loopt en wat de toekomst inhoud voor project Omalief. Ook was het de eerste daadwerkelijke stap in de richting van de landelijke uitbreiding van het project.

Lees verder
13 december 2014

Han Dirks en Ruben Verhasselt in Gaza

Raadslid Han Dirks en bestuurslid Ruben Verhasselt zijn voor de Stichting Kifaia op bezoek in Gaza. De stichting zet zich in voor het verbeteren van het lot van mensen met een handicap in Palestina. Door de jarenlange boycot is het leven van mensen in Palestina met een handicap of een chronische ziekte extra zwaar. Doel van het bezoek is het helpen verbeteren van de medische ondersteuning ter plekke. Een blog van het bezoek is te vinden op Facebook.

Lees verder
12 december 2014

SP-voorstel over spreiden zware sanctie in bijstand aangenomen

De Leidse gemeenteraad heeft op donderdagavond 27 november een voorstel van de SP om een zware sanctie in de bijstand te spreiden, aangenomen.

Lees verder
10 december 2014

SP Leiden en de Internationale Dag van de Rechten van de Mens

Vandaag, 10 december 2014, is een mooie historische dag waarop de Pakistaanse tiener Malala Yousafzay en activist Kailash Satyarthi uit India in het Noorse Oslo de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst mogen nemenDat juist vandaag deze twee mensenrechtenactivisten dit grote eerbetoon te beurt viel is geen toeval. Vandaag wordt wereldwijd de ‘Internationale Dag van de Rechten van de Mens’ herdacht.

Lees verder

Pagina's

U bent hier