h

Nieuws uit 2009

23 december 2009

“Asociaal dure huren verergeren woningnood”

 asociaal dure huren verergeren woningnoodDe komende jaren willen De Sleutels en Portaal samen jaarlijk 70 tot 80 woningen ‘liberaliseren’. Dat betekent dat nieuwe huurders een huur moeten betalen die meer is dan 650 euro per maand. Daarmee verliezen zij ook hun recht op huurtoeslag. Voor SP-raadslid Louk Rademaker is dat de zoveelste uitholling van de betaalbare woningbouw. “Woningcorporaties zijn opgericht om huizen met een betaalbare huur te bouwen. Door die dramatische huurverhogingen wordt de sociale woningvoorraad verder uitgehold,” aldus de SP’er.

Lees verder
22 december 2009

“Burgemeester en wethouder moeten uit bestuur Pieterskerk”

 Burgemeester en wethouder moeten uit bestuur Pieterskerk”
De afgelopen jaren heeft de Leidse gemeenteraad ruimhartig subsidie gegeven aan de Stichting Pieterskerk Leiden. Daarnaast staat de gemeente ook garant voor ruim 5,5 miljoen euro vanwege de restauratie van de kerk. Een jaar geleden is afgesproken dat, met zicht op het afronden van de restauratie, de Stichting Pieterskerk zelf voor de exploitatie van de kerk moet zorgen. Het is immers een private stichting. Het gaat echter niet goed met de financiën van de Pieterskerk en de raad wordt er maar mondjesmaat van op de hoogte gehouden. “En dat terwijl de burgemeester en wethouder Steegh in het bestuur van de Stichting Pieterskerk zitten,” zegt SP-raadslid Eva de Bakker. “Dat is een ongewenste situatie die moet stoppen.”

Lees verder
22 december 2009

SP: sluiting coffeeshops leidt tot meer overlast

Han DirksOp voorstel van de PvdA, VVD, CDA en GroenLinks wil de gemeente Leiden het aantal coffeeshops in Leiden terugbrengen van 12 naar 8. Coffeeshops waarvan de eigenaar stopt mogen niet verkocht worden aan een andere exploitant. Daarnaast mogen coffeeshops die wegens een overtreding gesloten worden niet meer open. Volgens SP-raadslid Han Dirks is het sluiten van coffeeshops een slecht plan: "Met het sluiten van coffeeshops wordt straatdealen aangemoedigd. En daarmee leidt dit plan alleen maar tot grotere problemen en overlast."

Lees verder
22 december 2009

Wel een sloep, geen ligplaats!

Dure huizen in Groenoord met sloep zonder sloepligplaats!In het kader van bizar nieuws het volgende bericht. Projectontwikkelaar Ymere wil in de wijk Groenoord Noord dure koopwoningen aan de man brengen. Omdat de verkoop van deze dure woningen moeilijk is, wordt voor deze woningen reclame gemaakt in de regio: als je een nieuw huis koopt, krijg je er een gratis sloep bij.
Maar volgens wethouder Steegh betekent deze actie niet dat de nieuwe bezitters van een sloep ook een ligplaats krijgen. Zij moeten net als andere inwoners van Leiden zich inschrijven op de bestaande wachtlijst. Geen enkele garantie voor een ligplaats dus. Zit je daar straks lekker met je dure huis en een sloep die je niet kwijt kunt!

Lees verder
17 december 2009

Verzoek om 'sociale visie' eindelijk aangenomen

Roos van GelderenDe gemeenteraad behandelde de 'Structuurvisie', de meerjarenplannen voor bouwen en verkeer. In Leiden ontbreekt echter een visie op het sociale leven in Leiden, en de rol van maatschappelijke voorzieningen daarin. Mede daardoor worden beslissingen veel te vaak genomen met alleen verwijzing naar geld en stenen, en niet naar mensen. De SP probeerde daar eerder al verandering in te brengen, maar doordat wethouder Gerda van den Berg (PvdA) dat afraadde, lukte dat eerder niet. In overleg met andere partijen is het verzoek duidelijker gemaakt, en haalde het verzoek het nu wel. Wethouder Van den Berg sprak zich er dit keer niet over uit. Alleen GroenLinks stemde tegen.

Lees verder
17 december 2009

SP eist aanpak Lammenschansplein

Bij de raadsvergadering van vandaag werd de 'Structuurvisie' behandeld. Dat is de meerjaren-visie op wegen en bouwprojecten. Daarbij diende de SP samen met de VVD een wijzigingsvoorstel in om het Lammenschansplein te verbeteren. Volgens de SP en de VVD is dat verkeersplein (en de ellende daar) zo belangrijk, dat het een centrale plek in de 'Structuurvisie' verdient. Het voorstel werd met algemene stemmen aanvaard.

Een willekeurige foto van Google Maps, met een file tot en met de Churchilllaan

Lees verder

Pagina's

U bent hier