h

Nieuws van de afdeling

26 mei 2024

Geen huurverhoging bij geen onderhoud!

Foto: Thomas van Halm

De afgelopen tijd heeft de Leidse SP actiegevoerd tegen schimmelwoningen in de stad. Diezelfde bewoners krijgen nu een brief met een huurverhoging van 5,6%. “Die huurverhoging moet van tafel en de woningen moeten worden opgeknapt. Bewoners hebben recht op een goede en gezonde woning. De SP is benaderd door bewoners omdat ze dit niet pikken. Daarom gaan wij opnieuw actievoeren met ze, te beginnen in de Kooi”, zegt SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen. 

Lees verder
1 april 2024

De SP Leiden wil meer zeggenschap over de besteding van de stadsmarketing

Foto: Thomas van Halm / SP Leiden

Bijna een miljoen euro wordt er in Leiden jaarlijks uitgegeven aan stadsmarketing. 70% van de geïnde toeristenbelasting gaat rechtstreeks naar Leiden en Partners om de stad te promoten. Maar het is onduidelijk hoe en waaraan zij het uitgeven. Leidse (culturele) initiatieven kunnen aankloppen bij Leiden en Partners voor marketing, maar dat is tegen betaling. Oftewel, zij krijgen geen marketing aangeboden, maar kunnen marketing inkopen. Het is dus onduidelijk wat er met ons publieke geld gebeurd.

Lees verder
27 februari 2024

SP luidt de noodklok over Schimmeloverlast in Leidse huurwoningen

Foto: Thomas van Halm

De afgelopen weken is de SP druk geweest met een onderzoek bij mensen die in huurhuizen wonen die door schimmel en vochtoverlast worden geplaagd. Schimmel in huis is bijzonder slecht voor de gezondheid en je spullen. Wat de SP heeft gehoord is dat mensen en dieren ziek zijn van de schimmels in huis. Verkoudheid, kortademigheid, allergieën, eczeem, COPD en astma, bewoners van de schimmelpanden klagen er bijna allemaal over. Kinderen die met puffertjes moeten werken, continue verkoudheid en hoesten, longproblemen tot aan ziekenhuisopname toe.

Lees verder
16 februari 2024

Succes: Een onvoorwaardelijk inkomen voor dakloze jongeren

De gemeente Leiden moet aan de slag gaan met een plan voor een onvoorwaardelijk inkomen voor dak-en thuisloze jongeren in Leiden. Ons voorstel dat wij samen met GroenLinks en Partij Sleutelstad hebben ingediend, werd tot onze blijdschap breed aangenomen. Alleen de VVD stemde tegen.

Lees verder
20 november 2023

SP Leiden voert actie tegen leegstand: 'Leegstand in een wooncrisis is asociaal!'

Foto: Thomas van Halm / SP Leiden

De Leidse SP afdeling strijdt tegen asociale leegstand met “waarom woont hier niemand” -posters op de Catherinasteeg in Leiden. Hier hebben zij een groot leegstaand pand beplakt met posters om een oplossing voor dit probleem te eisen.

Lees verder
15 november 2023

Sociale successen: Kliklijn is van de baan en Kostendelersnorm aan banden gelegd

Foto: SP Leiden

In de Gemeenteraad van vorige week heeft de SP nog twee moties aangenomen gekregen: De Kliklijn waarmee buren elkaar konden 'verklikken' bij mogelijke bijstandsfraude wordt van de website van de gemeente gehaald. En ook de Kostendelersnorm wordt niet meer toegepast voor mantelzorgers in Leiden. Beide voorstellen konden rekenen op een ruime meerderheid. Ook is dankzij de inzet van de PVDA en de SP het budget voor bijverdiensten in de bijstand verruimt van 1200 naar 1800 euro. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier