h

Nieuws uit 2011

22 december 2011

Meer geld voor armoedebeleid in Leiden

Vandaag heeft de gemeenteraad van Leiden besloten om meer dan een miljoen euro extra in armoedebeleid te steken. Het geld gaat met name naar gezinnen met kinderen. Uit eerder onderzoek van de Leidse Rekenkamer bleek namelijk dat onder gezinnen de grootste armoede bestaat. SP-raadslid Louk Rademaker: “Al met al wordt het Leidse armoedebeleid nog beter, en dat is waanzinnig belangrijk in tijden van crisis. Armoede bestaat in Nederland, en Leiden sluit haar ogen daar niet voor.”

Lees verder
22 december 2011

Liberale raadsmeerderheid wil zondagsopenstelling maar geen opleuking winkelgebied

Met een minimieme meerderheid van 20 zetels heeft de Leidse gemeenteraad besloten dat volgend jaar alle winkels in heel Leiden alle zondagen in het jaar open mogen zijn. Een slecht besluit, vindt SP-raadslid Louk Rademaker: “Hiermee kiest de raad voor de belangen van de grote ketens en tegen de belangen van de kleine ondernemers.” Een voorstel van de PvdA, SP, GroenLinks en CDA om de ‘echte’ koopzondagen (op de laatste zondag van de maand) aantrekkelijker te maken haalde geen meerderheid. “Het is jammer dat liberale partijen als de VVD en D66 de Leidse winkeliers in de kou laten staan.”

Lees verder
22 december 2011

Vrijdag 23 december: Kerstborrel SP Leiden

Het bestuur van de SP Leiden nodigt u graag uit voor onze Kerstborrel, die we aanstaande vrijdagavond 23 december houden.
Ook tijdens deze Kerstborrel hebben we een thema. Dit keer is de spreker Harre van der Nat, de fractievoorzitter van de SP in Zuid-Holland. Hij zal de provinciale politiek onder de loep nemen.
Na afloop van de voordracht van Harre kunt u gezellig blijven naborrelen in ons prachtig verbouwde pand (waar we nog steeds erg trots op zijn).
Wij zien u graag aanstaande vrijdag. De avond begint om 20.00 op de Marnixstraat 18 in Leiden. Er is voldoende parkeergelegenheid vlakbij.

Lees verder
21 december 2011

Emile Roemer komt naar het Glazen Huis

Emile Roemer komt naar het Glazen Huis!Donderdag 21 december zal rond 19:15 uur de Politicus van het Jaar Emile Roemer aanwezig zijn in het Glazen Huis. Namens de SP zal hij een cheque aanbieden. Bovendien geeft hij wat weg voor de veiling voor het goede doel van Serious Request.
Ook SP’ers in Leiden zijn in actie voor het doel van het Glazen Huis, dat dit jaar in Leiden staat. Zo is er bijvoorbeeld door raadsleden een kunstveiling georganiseerd, wat 4660 euro opleverde! Ook helpen raadsleden vrijwillig mee met het Rode Kruis om mensen wegwijs te maken in onze stad.
Ook SP-wethouder Roos van Gelderen steekt haar handen uit de mouwen voor het goede doel. Een hele middag schminkt zij kinderen bij de ijsbaan in het centrum. “Ik kijk er nu al naar uit. Een middag vol plezier en blije gezichten," aldus Roos van Gelderen, wethouder van onder andere jeugdzaken.

Lees verder
18 december 2011

SP Hulpdienst gesloten tijdens Kerstvakantie

De SP hulpdienst is in de kerstvakantie gesloten van 17 december 2011 tot en met 10 januari 2012. U bent weer welkom vanaf woensdag 11 januari 2012 op onze gebruikelijke openingstijden.

Lees verder
8 december 2011

Busvervoer voor manifestatie Armoede Werkt Niet

Voor de demonstratie 'Armoede Werkt Niet' komende zaterdag 10 december in Den Bosch vertrekt vanaf Leiden een bus. We vertrekken om 10.45 uur bij Molen de Valk, zorg dat u op tijd bent! Eventuele af- of aanmeldingen op het laatste moment kunt u doen bij SP-raadslid Louk Rademaker, 06-25563389.

Lees verder

Pagina's

U bent hier