h

Filmavond

22 maart 2004

Filmavond

Vrijdag 26 maart, om 20.30 uur in de SPeer. Vertoond wordt de film "Die Ehe der Maria Braun",een film van Rainer Werner Fassbinder.

Hermann en Maria Braun zijn slechts één dag en één nacht getrouwd als Hermann naar het front wordt geroepen. Hermann wordt na de oorlog als vermist opgegeven, maar Maria gelooft dat hij nog in leven is. Desondanks wordt Maria de minnares van een officier die ze per ongeluk vermoordt wanneer onverwacht Hermann terugkeert. Hermann draait ervoor op en belandt in de gevangenis. Tijdens zijn afwezigheid maakt zij een bloeiende carriere door in de economische opleving in het na-oorlogse Duitsland. Echter, op het hoogtepunt van haar succes, worden Maria, Hermann, hun huis en hun wereldse goederen opgeblazen door een explosie.

Rainer Werner Fassbinder is geboren in 1945 en stierf in 1982. Hij was een van de belangrijkste toonaangevende regisseurs van de "New German Cinema". In slechts 13 jaren, van 1969 tot 1982, produceerde hij 44 films waaronder "Die Ehe der Maria Braun". Daarnaast schreef hij ook nog 14 toneelstukken, 4 radio- en 37 televisieseries. Fassbinder's films zijn één van de meest treffende sociale documenten geproduceerd aan het eind van de jaren zestig tot de vroege jaren tachtig.

U bent hier