h

SP stemmers bedankt !

14 juni 2004

SP stemmers bedankt !

Zo,de euroverkiezingen zijn weer achter de rug. He,he,wat een geregel allemaal.Als organisatiesecretaris ben je tevens verantwoordelijk voor de campagne.

5 Zaterdagen hebben met een eigen kraam op de markt gestaan. Deze moest natuurlijk bemensd worden.In ploegen van twee iedere twee uur een ander team. Dus 6 x 2= 12 personen, die samen dus 24 uur x 5 dagen= 120 uur op de been waren. De kraam halen en opzetten. En weer afbreken natuurlijk. Er zijn ongeveer 10.000 folders en ander infomateriaal uitgedeeld. 105 posters en 1 km 'kiezers bedankt' posters geplakt op de verkiezingsborden,die door 3 groepen plakkers werden bijgehouden.

Al met al was onze 'waakhond' in heel Leiden te bewonderen. Zelfs mensen die niets met de SP van doen hebben kwamen de poster halen bij de kraam. 'Die hond is zo leuk' of 'Hij lijkt op mijn hond' enz. Er was zelfs een klein, wit, hondje die dacht dat hij een echte voor zijn neus had en ging te keer als een ......... juist, een waakhond. Zelfs de Burgermeester sprak zijn waardering uit voor de prachtige poster.

Twee keer deed de SP mee met een politiek debat in Leiden door landelijke kopstukken zoals Eric Meijer en Erwout Irrgang. Vooral het debat met Eric was nogal heftig.
Wat een spreker is die man.

Al met al een geslaagde campagne wat de SP in Leiden een behoorlijke stemmenwinst heeft opgeleverd. Een groei van maar liefst 1553 (wat een extra raadszetel zou hebben betekend vertaald naar gemeenteraadsverkiezingen) Een winst van 2,2 % ten opzichte van de vorige euroverkiezingen in 1999.

Het mag misschien zo zijn dat wij weer aan de vakantie gaan denken, maar niet de SP. Er staan weer heel wat actie te wachten want het moet een hete zomer worden voor Balkenende II.

Dus mensen, de straat op en laat van u horen.

Hans Hendriks
SP organisatiesecretaris Leiden e.o.

U bent hier