h

Erwin Tak opvolger Hans van Dam

8 juli 2004

Erwin Tak opvolger Hans van Dam

De SP fractie is weer compleet. Na het aftreden van Hans van Dam wilden afdelingsbestuur en fractie de open plaats zo spoedig mogelijk invullen. Gesprekken met een aantal kandidaten hebben als resultaat gehad dat Erwin Tak tot de fractie zal toetreden.

Erwin stond nr. 4 op de SP kandidatenlijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2002. Hij is sinds het begin van deze raadsperiode duo raadslid en aldus bekend met het raadswerk. Als duo heeft Erwin de fractie niet alleen ondersteund, maar ook waar nodig vervangen bij activiteiten van de commissies Bestuur en Veiligheid en Onderwijs en Cultuur.
De SP fractie zal in haar nieuwe samenstelling met een fris team van duo’s en fractieassistenten een andere commissie indeling hanteren.
Erwin wordt zeer waarschijnlijk in de raadsvergadering van 14 september beëdigd.

Hans van Dam had in de laatste week van juni besloten een punt achter zijn raadslidmaatschap te zetten. De SP fractie en het bestuur van de Leidse afdeling van de SP hebben begrip voor deze stap, maar betreuren dat.
In een gesprek met de fractie heeft Hans aangegeven dat hij deze stap om persoonlijke redenen heeft genomen en dat politieke motieven geen rol hebben gespeeld.
Hans voelde zich ondanks zijn grote inzet op tal van terreinen in het raadswerk onvoldoende gesteund door enkele leden van de partij. Naar zijn opvatting werden meningsverschillen persoonlijk uitgespeeld. Door een reeks van gebeurtenissen was voor Hans een situatie ontstaan waarin hij naar eigen zeggen ‘niet goed meer kan functioneren’. Hans stelt zijn raadszetel ter beschikking van de partij. Bestuur en fractie hebben de afgelopen week overlegd over de invulling hiervan en hebben Erwin Tak bereid gevonden de plaats van Hans van Dam in te nemen.

U bent hier