h

Bewoners Zuidwest/ Zuidhoven luchten hun hart

21 februari 2005

Bewoners Zuidwest/ Zuidhoven luchten hun hart

Op 14 februari jl. heeft de SP afdeling Leiden een wijkbezoek gebracht aan Zuidwest in buurthuis ‘Vogelvlucht’. Er kwamen vooral bewoners uit Zuidhoven op af, omdat er deze wijk bedreigd wordt met sloop door woningbouwvereniging Portaal.

De SP was ruim vertegenwoordigd met bestuursleden, leden van de gemeenteraadsfractie en de Hulpdienst. Ook ROOD, de jongeren van de Socialistische Partij, waren erbij om een luisterend oor te bieden. De avond werd geleid door fractievoorzitter Paul Day; hij vroeg wat er zoal speelde in de wijk. Al snel kwamen de verhalen los.
“Op de plaats van de Praktijkschool komen 28 appartementen en 10 huizen”, aldus een bewoner,”De gemeente belegt hierover een informatieavond op 1 maart, terwijl de bezwaarschriften op 21 februari binnen moeten zijn! Het is kwalijk dat de buurt onvoldoende is ingelicht.” Een bewoner uit de Boshof meldde dat de huizen, die op de lijst staan gesloopt te worden, in technisch goede staat verkeren en dat dit te bewijzen is. Een andere bewoner reageerde hierop:”Portaal hoeft de huizen niet te slopen; het is immoreel en crimineel!”
De SP inventariseerde alle klachten en kon beamen dat het erg zonde is van het groen en de speelvoorzieningen, wat betreft de ruimte behorend bij de Praktijkschool. Ook konden de gemeenteraadsleden inzicht en informatie geven over de besluitvorming in de gemeenteraad, wat voor velen een onduidelijk traject was. SP-ers legden uit dat zij tegen sloop zijn van huizen die in technisch goede staat verkeren en dat zij zich voor deze zaak sterk zullen maken.
Twee leden van de wijkvereniging ‘Leefbaar Zuidwest’ gaven aan dat zij nog geen standpunt hebben ingenomen over de sloopplannen.
Het laatste woord is hier nog niet over gezegd, dus wordt vervolgd...

U bent hier