h

ROOD actief voor behoud Vrijplaats Koppenhinksteeg

3 februari 2005

ROOD actief voor behoud Vrijplaats Koppenhinksteeg

Donderdagavond heeft ROOD-Leiden (Jongeren binnen de SP) voor het LVC actie gevoerd voor het behoud van de Vrijplaats Koppenhinksteeg. Zij hebben andere jongeren aangesproken en om ondertekening van het bezwaarschrift tegen het nieuwe bestemmingsplan voor de binnenstad gevraagd.

Op 10 januari 2005 heeft wethouder Hillebrand een nieuw bestemmingsplan gepresenteerd voor een deel van de binnenstad van Leiden. Hieronder valt ook het gebied waar de Vrijplaats Koppenhinksteeg zich bevindt. Op dit moment wordt dat gebied gebruikt voor ideële en niet-commerciële initiatieven, zoals eetcafé Las Vegas van Eurodusnie, de weggeefwinkel, de Fabel van de Illegaal, cultureel activiteitencentrum Bar&Boos en het Chinese vechtkunstcentrum Hong Ying.
Volgens de plannen van de gemeente moeten de panden van de Koppenhinksteeg verbouwd worden tot een luxe appartementencomplex met daaronder bedrijfs- en winkelruimten.
ROOD-Leiden, de jongeren van de SP, vinden het belangrijk dat er in de stad ook ruimte is voor niet-commerciële activiteiten.
Op de Breestraat komen op donderdagavond veel jongeren bijeen om ’s avonds uit te gaan. Veel van die jongeren zijn zich niet bewust van nieuwe bestemmingsplannen voor de binnenstad. Dankzij de actie van ROOD-Leiden, weten inmiddels meer mensen van de plannen van de gemeente af en veel jongeren hebben meteen de zienswijze getekend, die door de Vrijplaatsorganisatie is gemaakt.

Wilt u ook dat Vrijplaats Koppenhinksteeg blijft? Kom dan voor 6 februari langs bij de Weggeefwinkel voor een zienswijze, of vul hem in op internet op de site van de Koppenhinksteeg!
www.koppenhinksteeg.nl

U bent hier