h

Raadslid: iets voor u?

16 maart 2005

Raadslid: iets voor u?

Over ongeveer een jaar (8 maart 2006 om precies te zijn) worden de gemeenteraadsverkiezingen weer gehouden. Omdat de afdeling Leiden e.o. het belangrijk vindt om bij deze verkiezingen een maximaal resultaat te behalen, zijn de voorbereidingen inmiddels gestart.

Een van de belangrijkste onderdelen van deze voorbereiding betreft de samenstelling van de kandidatenlijst. De kiescommissie, die onlangs door de ALV is gekozen, nodigt u daarom hierbij uit om u zelf of iemand anders kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.

SP raadslid zijn is een uitdagende, interessante, leuke maar ook belangrijke en verantwoordelijke taak. Om een idee te krijgen waar een kandidaat aan moet voldoen heeft de kiescommissie een profiel opgesteld. Hierin staan die vaardigheden, eigenschappen en kenmerken beschreven die volgens ons van belang zijn voor SP raadsleden. Aan de hand van dit profiel zullen leden die zich kandidaat stellen worden geselecteerd. Het is dus verstandig om voordat u zichzelf of iemand anders kandidaat stelt, dit profiel goed te bekijken.

Als u zichzelf of iemand anders als mogelijke kandidaat wilt opgeven, kunt u dit doen bij de voorzitter van de afdeling Leiden e.o. Roos van Gelderen (071-5126613, roos@tomaatnet.nl) of de voorzitter van de kiescommissie Antoine Theeuwen (071-5215130, antoine_theeuwen@wanadoo.nl). Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van de kandidaatstelling, de procedure of het profiel dan kunt u ook bij hen terecht.

De termijn voor kandidaatstelling sluit op 1 mei 2005. Na deze periode ontvangt iedereen die is aangemeld bij de commissie een bericht en uitnodiging voor een eerste gesprek.

U bent hier