h

SP-jongeren demonstreren voor behoud LVP

9 april 2005

SP-jongeren demonstreren voor behoud LVP

Dinsdag 12 april aanstaande organiseert ROOD (jongeren in de SP) een demonstratie voor het behoud van de kleine poppodia, waaronder het LVP. Deze worden met sluiting bedreigd.
Om 16.00 uur zal er in het stadhuis een trommelconcert worden gegeven. Ook zal er ’s avonds tijdens de behandeling van dit onderwerp in de commissie Onderwijs en Cultuur een demonstratie zijn.

Het LVP wordt met sluiting bedreigd omdat er sprake zou zijn van geluidsoverlast. De gemeente is verhuurder van het pand en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor een geluidsdichte accommodatie. De gemeente heeft echter in het verleden bezuinigd op de geluidsisolatie waardoor het LVP nu met de gebakken peren zit.

ROOD is verontwaardigd over het voornemen van het College het LVP te sluiten. ROOD-voorzitter Bart van der Steen: “Het is belachelijk dat de gemeente stelselmatig kiest voor elitaire prestigeprojecten zoals het renoveren van de schouwburg en het Kijkplein. Maar voor de geluidsisolatie van het LVP is geen geld. Volgens kenners kost dat zo’n € 20.000,- Dat is peanuts vergeleken bij andere investeringen die de gemeente wél doet?

ROOD is bezorgd over het verdwijnen van bijna alle kleine poppodia. Naast het LVP is de toekomst van het podium van Bar en Boos onzeker, evenals die van Q-bus, de X en Eurodusnie.
“Er blijft in Leiden geen enkel poppodium meer over op het LVC na. Dat is toch waanzin! “

U bent hier