h

SP trekt samen met bewoners Zuidhoven de wijk in

7 april 2005

SP trekt samen met bewoners Zuidhoven de wijk in

Zaterdag 9 april zal de SP samen met enkele bewoners van 12.00 u tot 17.00 u de met sloop bedreigde wijk Zuidhoven intrekken. Huis aan huis worden bezwaarschriften opgehaald en wordt de mening van de bewoners over de sloopplannen gepeild. Een kraampje op de Willem Klooslaan met koffie en thee fungeert als informatiepunt. Maandagavond volgt er een eerste overleg met de bewoners waar bekeken gaat worden welke middelen ingezet kunnen worden om deze mooie wijk te behouden.

De gemeente en de woningbouwcorporaties Portaal en Ons Doel zijn van plan om 108 woningen aan de Boshuizerkade, de Hoflaan, de Akkerhof, de Boshof, de Duinhof, de Meerhof en de Weidehof te slopen. Dit maakt onderdeel uit van grootse plannen om enkele duizenden sociale huurwoningen in Leiden te gaan slopen. Daar komen duurdere woningen voor terug. Zo wordt de woningnood in Leiden verergerd door de gemeente en de corporaties, in plaats van opgelost.

Voormalig SP-raadslid Driek van Vugt: ‘De woningen in Zuidhoven verkeren volgens recent technisch onderzoek bouwtechnisch in goede staat en de meeste bewoners wonen naar hun zin in de wijk. Sloop betekent verdere vernietiging van de sociale woningbouw, waar juist een grote behoefte aan is’.

Wijkbewoner Geert Vlasblom: ‘De terug te bouwen woningen zullen qua huur een stuk duurder uitvallen. Slopen is niet nodig en vormt kapitaalvernietiging. In plaats van slopen zijn het wegwerken van achterstallig onderhoud en renovatie van de woningen de aangewezen weg. Zo worden de bewoners hun wijk niet uitgejaagd, kunnen de woningen aangepast worden aan de moderne eisen en blijft de sociale woningbouw behouden’.

De bewoners van de sloopwoningen kunnen tot en met maandag 11 april bij de gemeente bezwaar maken. Daarom zal de SP samen met enkele buurtbewoners zaterdag deur aan deur de voorbedrukte bezwaarschriften die woensdag in de wijk zijn verspreid, gaan ophalen. Ook worden de bewoners opgeroepen naar het eerste overleg te komen van bewoners, die zich willen verzetten tegen de sloopplannen.
Dat overleg zal plaatsvinden op maandagavond vanaf 20.00 u op Duinhof 1.

U bent hier