h

Ouderen de dupe van zorgtoeslag

20 juni 2005

Ouderen de dupe van zorgtoeslag

Maandag 20 juni 2005•Enkele honderdduizenden ouderen lopen een deel van de nieuwe zorgtoeslag mis. Het nadeel voor ouderen, die veelal van AOW moeten rondkomen, bedraagt tientallen euro’s per jaar. De ouderen waren al gedupeerd omdat zij vanwege de administratieve rompslop geen gebruik hebben gemaakt van een speciale belasting teruggave.

Hans HendriksPer 1 januari 2006 wordt de nieuwe basisverzekering ingevoerd. Daarmee vervalt het onderscheid tussen ziekenfonds- en particulierverzekerden. De premie gaat per volwassene waarschijnlijk 1100 euro per jaar kosten tegen nu 400 euro. Ter compensatie komen zo’n zeven miljoen Nederlanders in aanmerking voor een zorgtoeslag. Die teruggave loopt via de belastingdienst. Maar ... dan moet u wel bekend zijn bij de belastingdienst !!!!!!!
Dus wees zo verstandig om aangifte te doen over 2004. Dan bent u bekend en zal de belastingdienst het automatisch regelen.U pikt dan ook nog eens het voordeeltje van dat jaar mee die in de honderden euro’s kan lopen.
Vertel het alle ouderen, ook vooral aan mensen die in een verpleeg- of verzorgingstehuis zitten.
De SP Hulpdienst kan u helpen met het doen van aangifte.(tel. 528 04 83)

Voor meer informatie: Hans Hendriks, 06-28760125, hhendriks@tomaatnet.nl

U bent hier