h

SP wil actie tegen armoede

11 september 2005

SP wil actie tegen armoede

Zaterdagmiddag hebben leden van de SP het standbeeld van Van der Werff getooid met een witte armband. Dit in het kader van de ‘International White Band Day’, een protest tegen de wereldwijde armoede.

De witte armband refereert naar de grote manifestatie Live-8. De concertgangers droegen op die dag ook een wit bandje om te laten zien dat zij tegen armoede waren. Ditmaal is het protest gericht op de VN-top tegen armoede, die donderdag begint. SP-lid Bart van der Steen zegt: “In 2000 hebben de wereldleiders afgesproken om de armoede in 2015 met de helft te verminderen. Om de wereldleiders aan hun beloftes te herinneren, voeren wij deze actie.”

SP-jongeren bij Burgemeester van der Werff

De SP’ers deelden folders uit waarin zij hun actie toelichtten. Hierop werd positief gereageerd. Een voorbijganger: “Het is goed dat er weer aandacht wordt besteed aan dit grote probleem. Want als we hier binnenkort niet iets aan gedaan hebben blijven er onnodig mensen sterven van armoede.” Leids SP-voorzitter Louk Rademaker: “Burgemeester van der Werff bood zijn arm aan om te eten toen zijn volk verhongerde. De huidige wereldleiders zouden, figuurlijk gezien, ook zo’n stap moeten maken.”

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, leiden@sp.nl
Maak het Waar.nl

U bent hier