h

Stand van zaken rond het Muziekhuis

30 september 2005

Stand van zaken rond het Muziekhuis

Voor de zomer heeft het Muziekhuis, mede dankzij de steun van de SP, haar bestaansrecht aangetoond. Na meerdere trommelacties en scherpe woorden in de raadscommissie is er 7,5 ton beschikbaar gesteld voor een oplossing voor o.a. de isolatieproblemen en de brandveiligheid rond het Muziekhuis. Tot op heden is er niets met dit geld gebeurd en is er nog geen nieuwe ruimte voor de Qbus, de X en de LVP.

Volgens D66 wethouder Hessing is het niet mogelijk om het huidige pand aan de Middelstegracht te isoleren en moet er gekeken worden naar een nieuwe locatie. Er zijn al vele locaties aangedragen door de betrokken organisaties zelf en vanuit de raadscommissie. D66 maakte het verwijt dat de raadscommissie, inclusief de SP, niet voldoende had meegedacht. In het kader van het dualisme (waarin de raad de kaders stelt en het collge de uitvoering) en uit de hierboven genoemde voorbeelden blijkt dat het een zeer onterecht verwijt is. D66 is juist de partij geweest die het het Muziekhuis moeilijk heeft gemaakt. Eerst heeft voormalig wethouder Pechtold beloften gemaakt die nooit zijn nagekomen, vervolgens worden de organisaties door de nieuwe D66 wethouder van het kastje naar de muur gestuurd. En er is nog niets gebeurd voor hen...

Er wordt veel gepraat en decibelonderzoek gedaan. Nu is er weer een nieuwe mogelijke locatie bijgekomen en wel bedacht door D66 zelf, namelijk het ROC gebouw aan het Lammmenschansplein. Dit moet echter wel een korte termijn plan zijn, want de ROC panden aan het Lammenschansplein staan op de lijst om gesloopt te worden. Dan zou het Muziekhuis dus weer weg moeten. LVP, X en Qbus moeten nog reageren op het plan en de panden eerst bekijken voordat er van hun kant een oordeel over komt. Vast staat ,dat het ROC buiten het centrum ligt en dat er tot nu toe nog les wordt gegeven in de panden. Ook zal er weer een geluidsonderzoek komen en meer gepraat worden.
In de tussentijd spelen en oefenen er gelukkig nog bands aan de Middelstegracht en wachten zij geduldig af.

Meer informatie: Eva de Bakker, 071-5220050, evadebakker@hetnet.nl

U bent hier