h

Achterkamertjessloop rondom Amaliastraat?

24 oktober 2005

Achterkamertjessloop rondom Amaliastraat?

Vorige week bleek plotseling dat de gemeente 38 woningen rond de Amaliastraat in Noord wil gaan slopen. Komende donderdag gaan enkele bewoners samen met de SP alle huizen langs om te vragen wat zij van de plannen vinden.

De gemeente Leiden en de woningbouwcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet zijn momenteel in onderhandeling over de verkoop van de huizen. Pas als de Sleutels de huizen verkoopt, kan de gemeente de huizen slopen. De grond wordt dan gebruikt voor het nieuwbouwproject Nieuw Leyden, waar mensen zelf stukken grond kunnen kopen voor minstens 85.000 euro.

De bewoners zijn pas deze week geïnformeerd over de plannen. Corporatie de Sleutels zei toe pas bewoners te informeren als de verkoop rond is. Louk Rademaker, voorzitter van de SP, vindt dat schandelijk: “Er wordt hier even in de achterkamertjes besloten dat die huizen tegen de vlakte moeten. Terwijl het nog best goede woningen zijn, waar de meeste mensen naar tevredenheid wonen. Je moet dan eerst met de bewoners praten hoe zij hun toekomst zien!”

Donderdagavond 27 oktober vanaf 20 uur zullen de SP en enkele bewoners langs alle deuren gaan. Het gaat dan om alle woningen in de Amaliastraat en de huizen op oneven nummers aan de Molenstraat en de Johan Willem Frisostraat.

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, leiden@sp.nl

U bent hier