h

Leonarduskerk ontruimd, strijd gaat door

4 oktober 2005

Leonarduskerk ontruimd, strijd gaat door

Vandaag is de Leonarduskerk definitef ontruimd door de politie. Burgemeester Lenferink gaf aan met "handen en voeten gebonden" te zijn aan de regels van Verdonk en daardoor de dakloze vluchtelingen niet te kunnen helpen. Bart van der Steen: "De kerk hebben we verloren, maar onze strijd gaat door!"

Spandoek op het stadhuisplein.
Spandoek op het stadhuisplein.

Vanmiddag om half 5 hadden de SP, Fabel van de Illegaal, Kraakgroep Leiden en het Pastoraal Buurtwerk Leiden-Noord een overleg met de burgemeester over de situatie. Woordvoerder Bart van der Steen: "We hebben de hele tijd gedacht dat de Burgemeester het laatste woord zou hebben in deze kwestie. Als we hem konden overtuigen zouden wij kunnen blijven. Nu blijkt alles anders te zijn."

Burgemeester Lenferink gaf in het gesprek aan sympathie te hebben voor initiatief, maar dat Verdonk steun tegenhoudt. Bart van der Steen: "We gaan het nu anders doen. Op de gemeente hoeven we niet te rekenen, hoezeer ze ons ook steunen. We zullen hoe dan ook snel nieuw onderdak regelen voor de vluchtelingen. Daar zijn ook plannen over."

Meer informatie: Bart van der Steen, 06-19248926, roodleiden@sp.nl
4 oktober: Burgemeester gaat over Leonarduskerk praten
2 oktober: Leonarduskerk bedreigd met ontruiming
30 september: Leonarduskerk wordt bewoonbaar gemaakt
25 september: Kraakactie voor dakloze vluchtelingenfamilie's

U bent hier