h

Bewoners Molenstraat maken massaal bezwaar tegen sloop

15 november 2005

Bewoners Molenstraat maken massaal bezwaar tegen sloop

Vrijwel alle bewoners in de Molenstraat, de Amaliastraat en de Johan Willem Frisostraat hebben bezwaar gemaakt tegen de plannen om hun huizen te slopen. De SP heeft de afgelopen weken 34 brieven verzameld tegen de sloop van de 40 woningen. Komende donderdag zullen bewoners samen met SP-lijsttrekker Antoine Theeuwen de brieven overhandigen aan woningbouwcorporatie de Sleutels.

De Sleutels van Zijl en Vliet organiseren op donderdag 17 november om 19:30 in het Informatiecentrum Nieuw Leyden een bijeenkomst voor de bewoners. Enkele weken geleden bleek dat de corporatie in onderhandeling was met de gemeente over de verkoop en sloop van de woningen. Toen is de SP direct langs alle deuren gegaan om de meningen van de bewoners te peilen.

SP-lijsttrekker Antoine Theeuwen: “Het zijn goede huizen, in de jaren tachtig gebouwd. En het blijkt dat het overgrote merendeel daar prima woont. Naast de kapitaalvernietiging is ook het verzet van bijna alle bewoners een duidelijk signaal tegen de plannen.

Veel kritiek heeft de SP ook op de openheid van de plannen. Veel bewoners wisten niets van de onderhandelingen over de sloop. Het Leidsch Dagblad ontdekte de plannen via een notitie van een aannemer. Woningbouwcorporatie de Sleutels gaf aan haar bewoners pas te informeren als de verkoop van de huizen rond is. Theeuwen: “Zo maak je elke vorm van inspraak onmogelijk. Het is mooi dat we nu snel kunnen ingrijpen tegen deze politieke spelletjes en het geeft aan dat deze woningcorporatie zo ver van haar huurders is vervreemd dat ze geen rekening houd met de gevoelens van de buurtbewoners.”

De SP houdt goede hoop dat de Sleutels de verkoop en sloopplannen naar de prullenbak verwijst. Theeuwen: “In Zuidhoven heeft Ons Doel aangegeven de seniorenwoningen niet te willen slopen, omdat de meerderheid daar tegen sloop was. Als je dat doortrekt naar Noord, moeten deze huizen ook gewoon blijven staan.”

Meer informatie: Antoine Theeuwen, 071-5215130, antoine_theeuwen@wanadoo.nl
24 oktober 2005: Achterkamertjessloop rondom Amaliastraat?

U bent hier