h

Sloopplannen rond Molenstraat/Amaliastraat ingetrokken

18 november 2005

Sloopplannen rond Molenstraat/Amaliastraat ingetrokken

Op de bewonersbijeenkomst van vanavond heeft wethouder Hillebrand bekend gemaakt af te zien van de sloop van de woningen aan de Amaliastraat, Molenstraat en Johan Willem Frisostraat. Het protest van de bewoners, gesteund door de SP, heeft ertoe geleid dat de situatie voor de wethouder onhoudbaar werd.

Vanavond werd ook duidelijk dat de buurt te kampen heeft met allerhande andere problemen zoals achterstallig onderhoud, parkeerproblemen, overlast van bouwwerkzaamheden en een gevoel van onveiligheid omdat vele huizen in de buurt momenteel in geval van een calamiteit vrijwel niet te bereiken zijn. Ali van Houten, de voorzitter van de huurdersorganisatie van Zijl en Vliet heeft beloofd de bewoners bij te staan in het vormen van een bewoners comité, dat zich zal richten op deze problemen.

SP lijsttrekker Antoine Theeuwen noemt het een overwinning voor de bewoners: “Doordat we er zo snel bij waren, konden we de plannen al snel de kop in drukken. De SP is dan ook van mening dat je bij sloopplannen in eerste instantie naar bewoners moet luisteren. Hopelijk komt de wethouder ook tot dit besef.”

Meer informatie: Antoine Theeuwen, antoine_theeuwen@wanadoo.nl, 071-5215130
15 november 2005: Bewoners Molenstraat maken massaal bezwaar tegen sloop
24 oktober 2005: Achterkamertjessloop rondom Amaliastraat?

U bent hier