h

‘Reizigers’ werven leden op Leiden Centraal

10 januari 2006

‘Reizigers’ werven leden op Leiden Centraal

NV ReizigersDe nieuwe vereniging voor gebruiker van het Openbaar Vervoer, ‘Reizigers’, gaat donderdag vanaf 4 uur op het Leidse Centraal Station leden werven. Reizigers is een onafhankelijke vereniging, gesteund door de FNV en de SP: “Goed openbaar vervoer is vooral frequent, betaalbaar, schoon en veilig.”

Raadskandidaat Louk Rademaker (SP) gaat donderdag mee met leden werven. “Door de marktwerking is het openbaar vervoer in een neerwaartse spiraal terecht gekomen. Lijnen zijn opgeheven, kaartjes zijn duurder, stations zijn er niet veiliger op geworden. Maar vooral is de positie van de reiziger steeds minder centraal komen te staan.”

Deze week zal ‘Reizigers’ op meerdere stations in Nederland leden werven. Wervingsacties op het internet heeft al honderden leden opgeleverd.

Voor Reizigers is goed openbaar vervoer vooral frequent, betaalbaar, schoon en veilig. De vereniging wil daarom in de eerste plaats het openbaar vervoer niet uitleveren aan de markt. “Voor openbaar vervoer is meer enthousiasme nodig. Het kan files voorkomen, comfortabel zijn en het is goed voor het milieu!”

Op donderdag 12 januari vanaf 4 uur zullen Leidse Reizigers leden werven op het Centraal Station.

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, leiden@sp.nl
http://www.nvreizigers.nl/

U bent hier