h

Wat de wethouder verzweeg over de Leonarduskerk…

28 januari 2006

Wat de wethouder verzweeg over de Leonarduskerk…

Afgelopen woensdag presenteerde de SP haar plan om het vierde kernpodium van Leiden, wat nu de Q-bus is, te huisvesten in de Leonarduskerk. Cultuurwethouder Hessing kwam met een duveltje uit zijn doosje: dit is niet mogelijk. Tot grote verbazing van de SP, want dit was eerst wél mogelijk!

Eva de BakkerWethouder Hessing gaf aan dat er geen horeca kan komen in de Leonarduskerk, omdat er geen horeca bestemming op zit. Toen de kerk werd verkocht, stond in het contract met het Bisdom dat er geen horeca in zou komen. SP’er Eva de Bakker sprak de wethouder hierop aan: “Waarom heeft u dit niet eerder gemeld? Uit een brief van de wethouder zelf van 10 oktober 2005 staat toch echt de Leonarduskerk als mogelijke oplossing voor de geluidsproblematiek van het Muziekhuis genoemd! Blijkbaar heeft u voor de zoveelste keer alle betrokkenen aan het lijntje gehouden.” Hier kon de wethouder geen antwoord op geven.

De Leonarduskerk
De Leonarduskerk van buiten bezien.

De Bakker zegt achteraf: “Hessing probeerde zich nog te verdedigen door te zeggen dat het om een korte termijn oplossing ging, maar dat is onwaar. In zijn eigen brief staat dat de Leonarduskerk geschikt was voor een bar en verstekte popmuziek, mits er de nodige aanpassingen komen. Hieruit blijkt dat Hessing nooit serieus heeft gezocht naar een oplossing en al die tijd heeft verzwegen dat het lastig zou zijn de bestemming te veranderen op die plaats. Het enige positieve hieraan is dat de SP dit in de openbaarheid heeft gekregen, na al die tijd verzwegen te zijn geweest. Jammer genoeg zijn de bekende achterkamertjes nog altijd springlevend in Leiden.”

Eva de Bakker, evadebakker@hetnet.nl

U bent hier