h

Soap over stemwijzer en Oostvlietpolder

21 februari 2006

Soap over stemwijzer en Oostvlietpolder

Enkele dagen geleden meldde de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder middels een persbericht dat twee partijen onjuiste informatie aan de Leidse stemwijzer hebben verstrekt. D66 had "neutraal" laten invullen bij de vraag "De Oostvlietpolder moet groen blijven en mag niet worden bebouwd", en GroenLinks "eens". Beide partijen zijn echter altijd vóór industrie in de Oostvlietpolder geweest, zelfs nadat die plannen tot drie keer toe door de Raad van State waren afgekeurd.
Oostvlietpolder groen!

Op dit moment buitelen de politieke partijen over elkaar heen op de forums om recht te praten wat krom is. Even zijn de foute antwoorden aangepast geweest op de stemwijzer, maar daarna toch weer terug veranderd naar wat de partijen bij de stemwijzer hadden ingeleverd. Het is jammer dat er partijen zijn die denken dat de Leidenaren zich zo makkelijk laten foppen. Er is wel een lichtpuntje: op dit moment ligt het plan om de Oostvlietpolder vol te bouwen voor de 4e keer bij de Raad van State. Als de Raad het plan wéér afkeurt (of misschien zelfs als het niet afgekeurd wordt) zijn de partijen die altijd vóór bebouwing waren, nu gedwongen tegen te zijn, anders maken ze zich nog belachelijker. De SP hoopt dan ook dat de uitspraak van de Raad van State er vóór de verkiezingen is. Er zal dan een spoeddebat worden aangevraagd, en hopenlijk kunnen we deze plannen dan definitief van tafel vegen.

Vereniging Vrienden Oostvlietpolder
Stemwijzer Gemeenteraadsverkiezingen Leiden

U bent hier