h

Fouten in verkiezingsbijlage LD

5 maart 2006

Fouten in verkiezingsbijlage LD

In het artikel "Ere wie ere toekomt" in de verkiezingsbijlage van het Leidsch Dagblad staan helaas een paar onjuistheden. In het stukje over de Haagweg zegt dhr. Verplancke van Stichting Stadsparkeerplan Leiden (SSL) dat de SP wil dat de SSL verhuist, maar de SP wil het transferium op het Haagwegterrein met de SSL juist behouden!

Jammer dat dhr. Verplancke iets anders denkt, maar alles is na te lezen in ons verkiezingsprogramma en in de notulen van eerdere gemeenteraadsvergaderingen. Bij de raadsvergadering van 29 november jongstleden heeft de SP nog vóór behoud van de SSL aan het Haagwegterrein gestemd. Die motie van het CDA haalde het toen echter niet. Dit was nota bene dankzij de tegenstem van de VVD en D66, die nu als voorstanders van het behouden van de SSL op het Haagwegterrein te boek staan!!

Een andere onjuistheid is dat de SP niet voor de huidige plannen voor het Kijkplein is. Geen ondergrondse parkeergarage en geen groot hotel, maar wél een opknapbeurt voor de Lammermarkt!

En verder :

  • Een fietsenstalling onder het Stadhuisplein kost 4 miljoen euro (!), een bedrag dat beter besteed kan worden. Fietsers hebben veel meer aan kleine, verspreide stallingsplekken door de stad heen.
  • De SP is tegen extra koopzondagen. Kleinere winkeliers willen of kunnen vaak niet op zondag open, maar grote wel. Extra koopzondagen betekent oneerlijke concurrentie voor kleinere Leidse ondernemers. Bovendien moeten in een steeds drukker wordende maatschappij rustmomenten worden ingebouwd. We hoeven niet mee te gaan met een Amerikaanse 24-uurs economie.
  • Het is jammer dat de SP niet wordt genoemd bij de vluchtelingenproblematiek. In Leiden moeten er vluchtelingen op straat leven, omdat de gemeente ze zogenaamd niet op mag vangen. Dit is onacceptabel voor de SP, en om die reden hebben we in de loop der tijden verschillende acties en manifestaties medegeorganiseerd.

U bent hier