h

Inschrijfdeadline Woonzicht een maand uitgesteld

20 maart 2006

Inschrijfdeadline Woonzicht een maand uitgesteld

Woonzicht.nlRecentelijk kwamen veel problemen aan het licht over de inschrijving bij het nieuwe woningaanbodsysteem Woonzicht. De website is regelmatig onbereikbaar en veel mensen hebben zich nog niet kunnen inschrijven. Vandaag werd bekend dat de deadline, die stond op 1 april, een maand wordt uitgesteld. SP-raadslid Louk Rademaker: “Dit geeft ons tijd om de problemen op te lossen.”

Leidse huurders, die voorheen ingeschreven stonden in het oude systeem Huis-Aan-Bod, kunnen nu tot 1 mei gebruik maken van een speciale overgangsregeling. Voorheen bouwden huurders en starters extra slaagkansen op in de vorm van woonduur, inschrijftijd of leeftijd. Iedereen kan zich nu voor 5 euro inschrijven bij Woonzicht.nl, waarbij de oude rechten worden omgezet in ‘inschrijfwaarde’ bij Woonzicht.nl.

In de raadsvergadering van donderdag hadden Conny Broeyer (PvdA) en Louk Rademaker (SP) al aangekondigd dat ze de deadline wilden oprekken. Rademaker: “De Leidse huurders hebben extra tijd gekregen. Maar nog steeds is de website woonzicht.nl uit de lucht, en is de kans groot dat veel huurders hun opgebouwde rechten kwijtraken. Met name ouderen zonder internet zijn straks de dupe. De komende maand hebben we de tijd om dat aan te pakken, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om zich in te schrijven!”

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl
Woonzicht.nl

U bent hier