h

SP wil college-onderhandelingen aangaan

15 maart 2006

SP wil college-onderhandelingen aangaan

SP-lijsttrekker Antoine Theeuwen: “wij willen de onderhandelingen aangaan met PvdA, GroenLinks en eventueel de ChristenUnie. De Leidse SP is klaar is voor een links college”.

Antoine TheeuwenTheeuwen heeft maandagmiddag een gesprek met de burgemeester gehad. Vandaag kwamen vertegenwoordigers van de vier linkse partijen samen om over de onderhandelingen te praten. Antoine Theeuwen: “De SP, PvdA en de ChristenUnie zijn de grote winnaars van de verkiezingen. De Leidenaren hebben duidelijk gemaakt dat het tijd is voor een frisse, linkse wind in Leiden, en wij willen die wens respecteren”.

Het collegeprogramma moet vooral kort en leesbaar zijn. Antoine: “Twee A4-tjes is voor mij het streven. We moeten niet in het stadhuis allemaal plannen verzinnen en dan draagvlak gaan creëren. We moeten juist het draagvlak in de stad opzoeken, en daar onze plannen op afstemmen”.

Donderdagavond komt de burgemeester met een voorstel voor de college-onderhandelingen. De nieuwe gemeenteraad zal zich daar dan over uitspreken.

Meer informatie: Antoine Theeuwen, antoine_theeuwen@wanadoo.nl, 071-5215130

U bent hier