h

Maandelijks een documentaire in de SPeer!

14 april 2006

Maandelijks een documentaire in de SPeer!

Elke maand zal er in de SPeer op het grote scherm een documentaire vertoond worden over een actueel onderwerp. De bar zal daarbij de hele avond open zijn. Bij sommige documentaires zal er een deskundige spreker zijn, met wie ook in discussie gegaan kan worden.

Het programma voor de komende tijd is als volgt:

Zaterdag 20 mei 20:30: De Flexmens (Nederland 2006, 50 minuten)
Femke Halsema als Flexmens De arbeidsmarkt globaliseert, en dankzij snelle internetverbindingen over de hele wereld is het nu mogelijk ook allerlei banen in de dienstverlenende sector te outsourcen naar landen zoals India. Wat betekent dit voor werk en arbeidsvoorwaarden van Nederlanders? Aan het woord komt onder andere Femke Halsema, die geen andere oplossing ziet dan een deel van de rechten op te geven, waar Nederlandse arbeiders zo lang voor geknokt hebben. Deze documentaire heeft nog felle een reactie uitgelokt van Jan Marijnissen

Aansluitend zal professor dr. Alfred Kleinknecht (hoogleraar Economie en Innovatie in Delft) een voordracht houden over de globaliserende arbeidsmarkt. Hij zal uitleggen dat er wel nadelen zijn aan globalisering, maar ook voordelen, en dat er heel veel bangmakerij uit liberale hoek in deze discussie zit. Prof. Kleinknecht zal betogen dat het voor Nederland juist niet slim is om op arbeidsvoorwaarden te concurreren.

Zaterdag 17 juni 20:30: New Orleans in de polder (Nederland 2006, 50 minuten)
nu istie nog groenHet duizend jaar oude veenlandschap dat wij kennen als het Groene Hart wordt steeds verder volgebouwd. Ook de Oostvlietpolder en de Oude Rijnzone worden bedreigd. Hoe is dit landschap tot stand gekomen, waarom is het de moeite van het beschermen waard, en hoe komt het dat het nu in rap tempo wordt volgebouwd? De wereldberoemde Nederlandse landschapsarchitect Adriaan Geuze gaat in deze documentaire bij hooggeplaatste beleidsmakers op zoek naar de antwoorden.

U bent hier