h

Referendum RGL nog dit jaar!

12 mei 2006

Referendum RGL nog dit jaar!

referendum ;+)In het college-akkoord is afgesproken dat er een referendum komt, waarbij de Leidenaren mogen beslissen of zij liever de RGL door de Breestraat hebben, of over bestaand spoor. Mocht dat laatste alternatief om wat voor reden dan ook niet haalbaar zijn, dan komt er een ander referendum, waarbij er gekozen kan worden tussen wel of geen RijnGouweLijn.

Het college is snel begonnen om de route over bestaand spoor verder uit te werken, zodat er in november of decemeber al een referedum kan komen. STOOM en de Fietsersbond zijn ook uitgenodigd om mee te denken. In een eerder stadium waren deze clubs er ook bij, maar uit onvrede met de gang van zaken rond de RGL onder het vorige college hadden ze de samenwerking opgezegd.

Meer informatie: Julian van der Kraats, julianus@wanadoo.nl

U bent hier