h

Discussie over uitvoering Sportnota

9 juni 2006

Discussie over uitvoering Sportnota

"LSF"Donderdagavond is er in de kantine van korfbalvereniging Trigon een discussieavond belegd door de Leidse Sport Federatie (LSF). De politiek, gemeente en besturen van sportverenigingen waren uitgenodigd om met elkaar te praten over de uitvoering van de Sportnota. Raadslid Eva de Bakker was namens de SP aanwezig naast wethouder Raymond Keur (SP) en een zevental ambtenaren. Een groot aantal sportverenigingen was gekomen om duidelijk te maken wat er nodig is om de Sportnota handen en voeten te geven. Geconcludeerd kan worden dat er een werkgroep gevormd wordt die de wethouder input geeft over regionale afstemming. Daarnaast komt er een commissie die zich bezig houdt met topsport in Leiden. Wethouder Keur heeft toegezegd zich hard te maken voor de extra middelen die nodig zijn om de Sportnota goed uit te kunnen voeren.

Wethouder Keur gaf in zijn inleiding aan graag met elkaar samen te willen werken, zodat de verenigingen zélf punten naar voren kunnen schuiven. Zijn voorstel was een soort ‘districtraad’ voor de sport te vormen. Op deze stelling werd goed gereageerd, maar het bleek vooral nodig om met elkaar te praten over de invulling van het topsportbeleid. Het “Regionaal Steunpunt Talenten Topsport” houdt zich nu voornamelijk bezig ontwikkeling en scouting van talenten. Verschillende verenigingen gaven aan dat de gemeente meer moet doen aan facaliteiten, organiseren en accommodaties. “We moeten niet alleen kijken naar de individuele sporters, maar ook wat het betekent voor de verenigingen,” concludeerde Lodewijk Kallenberg. Daar kan basketbalvereniging BS Leiden over mee praten. Zij spelen komend seizoen in de eredivisie en hebben in korte tijd een grote stap gezet. “Helaas is de gemeente nog niet zover,” aldus dhr.Scheffer van BS Leiden.

Raymond Keur wil in het college integraliteit van bestuur opzoeken en kijken waar sport en economie elkaar kunnen aanvullen. “Topsport trekt sponsoren en en de gemeente kan werken als magneet,” zegt Keur, “ De Sportnota is door de vorige gemeenteraad zonder budget aangenomen. De raad moet nu lef hebben om het gat te dichten van 8 ton.” SP-raadslid Eva de Bakker: “Helemaal mee eens. Men wist dat er meer geld bij het sportbudget moest en men heeft er willens en wetens mee ingestemd. Wat hebben we anders aan een Sportnota, als je er niets mee kan? Ook ik zal me hard maken voor die 8 ton om eindelijk te beginnen met een sportbeleid in Leiden!”

Meer informatie: Eva de Bakker, evadebakker@hetnet.nl

U bent hier