h

Afwezigheid van VVD en CDA bij presentatie Kraekstaete BV

4 augustus 2006

Afwezigheid van VVD en CDA bij presentatie Kraekstaete BV

logo van woonstrijd.orgDe partijen met de grootste mond tegen kraken lieten hun gezicht niet zien vandaag bij de presentatie in de gekraakte kantoorflat Leidse Poort. Dit tot teleutstelling van de actievoerders van Woonstrijd! en mede-organisator Eva de Bakker (raadslid SP). "Kraken is een levendig onderwerp in Leiden en het is ieders recht daar principieel tegen te zijn, maar je kunt toch op zijn minst kijkje komen nemen? De actievoerders hebben een ironische presentatie gehouden van de nieuwe BV, Kraekstaete en daar erg hun best voor gedaan. Het is jammer dat sommige raadsleden dan niet op komen dagen. Gelukkig waren de PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en Leefbaar Leiden wel vertegenwoordigd", aldus De Bakker.
mo' money
De directeur van Kraekstaete Holding BV houdt een presentatie over de explosieve groei van hun vastgoed portefeuille

De Leidse politiek werd ontvangen SP-raadslid Eva de Bakker voor het station. Daar stonden de clowns Elfie en Lola Zisane publiek naar binnen te lokken om een kijkje te komen nemen achter het schaamscherm. Daar was een soort stadstrand verrezen aan het "Gat van V.d. Putte". Vervolgens werden de Raadsleden op de eerste etage van het kraakpand uitgebreid geinformeerd over de status van Kraekstaete BV. Het publiek vermaakte zich prima.

bla
Vertegenwoordigers van PvdA, SP, GL en CU, plus Binnert van het Leids Dagblad

Vanavond spelen er bandjes uit Leiden, Rotterdam en Den Haag in de nieuwe bar/ keukenruimte van de kantoorflat. Dit is een feestelijke afsluiting van de actieweek in Leiden tegen het kraakverbod en tegen speculanten als V.d. Putte door Actiegroep Woonstrijd! De actie zal zich voortzetten in een andere stad in Nederland, al blijft de gekraakte kantoorflat in gebruik.

clownz
2 clowns vermaken zichzelf en het publiek

kunst met een boodschap

entree
De entree van het Gat van Van der Putte was feestelijk aangekleed

Leidse dienders
Twee agenten die ook de Stationsbuurt onder hun hoede hebben, kwamen even kijken en praten met de krakers. Later kwam ook de wijkagent even kennismaken

Spandoeken

woonstrijd.org
Meer info: Eva de Bakker, eva.debakker@gmail.com
www.clolonel.nl

U bent hier