h

Wil het CDA vliegtuigen neerhalen?

17 augustus 2006

Wil het CDA vliegtuigen neerhalen?

Onlangs kreeg de SP bericht van een bezorgde zeemeeuw, die in de krant waarin de vis was verpakt had gelezen dat het CDA de jacht op hen wilde openen. Want, zo stelt het CDA, martelen door slaaponthouding is verboden door de VN.

De meeuw verzekerde de SP echter dat martelen niet eens in het meeuwenwoordenboek voorkomt, en dat zij slechts hun kostje bij elkaar willen scharrelen, in een wereld waar nu eenmaal steeds meer mensen wonen.

Het CDA ziet het blijkbaar anders, als iemand ergens last van heeft dan wordt die persoon gemarteld. Binnenkort zal er dus ook wel een voorstel komen om luchtdoelgeschut te plaatsen, om die vervelende vliegtuigen die over Leiden vliegen neer te halen. Mensen die 's avonds laat herrie maken op straat worden door het CDA waarschijnlijk als terroristen gezien.

Het is natuurlijk een slechte zaak om zoiets belangrijks als de rechten van de mens belachelijk te maken door te doen alsof het over krijsende meeuwen zou gaan. Verder is het jammer dan het CDA (beschermde) dieren niet in hun waarde wil laten. Natuurlijk hebben mensen soms last van dieren, maar dieren hebben toch veel vaker veel meer last van mensen. Het zou dan ook veel meer voor de hand liggen om een diervriendelijke oplossing voor dit probleem te zoeken (hoe lastig dat ook is), in plaats van naar de wapens te grijpen.

U bent hier