h

Primeur: nog meer fouten bij invoering Woonzicht.nl

19 september 2006

Primeur: nog meer fouten bij invoering Woonzicht.nl

woonzicht =/Een woningzoekende moet nu gemiddeld 6 jaar op de wachtlijst staan om voor een huis in aanmerking te komen. Dit komt deels doordat vele mensen van buiten de Leidse regio ten onrechte een hoge inschrijfwaarde hebben gekregen. SP-raadslid Louk Rademaker: “Nu blijkt dat er flinke fouten gemaakt zijn bij de invoering van Woonzicht.nl. De Leidse starter is daar de dupe van geworden.”

Ook Wilbert Bots, hoofd Wonen van de SLS, maakt zich zorgen: “Voor de invoering van Woonzicht.nl duurde het ongeveer 4, 5 jaar voordat je een huis kreeg. Nu is dat voor jonge starters 8 à 10 jaar. Ik maak me daar echt zorgen over. We zien zo alle doorstroming voor starters stagneren. Gelukkig heeft de SLS nog appartementen die niet via Woonzicht verdeeld worden.”

Waarschijnlijk zijn veel van die problemen veroorzaakt door woningzoekenden van buiten de Leidse regio. Rademaker (SP): “Huurders uit Leiden en omstreken konden met een speciale overgangsregeling extra inschrijfwaarde meekrijgen. Nu is ten onrechte ook extra inschrijfwaarde gegeven aan mensen van buiten onze regio. Daardoor zijn misschien huizen toegewezen aan mensen die daar geen recht op hadden”.

De Socialistische Partij brengt deze informatie eerder naar buiten dan de organisatie Woonzicht.nl zelf. “Woonzicht.nl heeft dit feit nog niet eerder naar buiten gebracht. Ze gaan nu wel actie ondernemen om het probleem recht te zetten, door onterecht toegewezen inschrijfwaarde te wijzigen en mensen van buiten de regio een brief te sturen met uitleg”.

De SP heeft deze punten aangekaart door middel van schriftelijke vragen. Ook wil de SP onderzoek naar de mogelijkheid om woningen specifiek toe te wijzen aan jonge starters. Tevens verzamelt de SP klachten over woonzicht.nl, om een beter beeld te krijgen van hoe ernstig de problemen zijn.

Geef hier je mening over woonzicht.nl
Meer info: raadslid Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl

U bent hier