h

Al 22 vrouwen in de “kweekvijver”

1 oktober 2006

Al 22 vrouwen in de “kweekvijver”

Om het aantal allochtone vrouwen die betrokken zijn bij de Leidse politiek te vergroten is er door verschillende partijen een zogenaamde “ Leidse Kweekvijver” opgericht. Vrouwen die interesse hebben konden zich hiervoor opgeven. Inmiddels is de inschrijftijd verstreken en hebben 22 dames aangegeven mee te willen doen.
Gaan deuren open voor allochtone vrouwen?
Gaan deuren open voor allochtone vrouwen?

De achtergronden van de dames lopen zeer uiteen; van Marokkaans tot Surinaams en van Turks tot Russisch. Raadslid Eva de Bakker zal namens de SP de dames kennis laten maken met de politiek. Over een maand zullen de kennismakingsgesprekken beginnen.

Wat gebeurt er allemaal, hoe werkt het en waarom zijn enkele vragen die beantwoord zullen worden. In eerste instantie hoeven de vrouwen zich niet te verbinden aan een partij, dat gebeurt in een later stadium. Ten slotte zullen dames die geschikt blijken te zijn én het zelf leuk vinden meelopen als een stagair met een bestuurs- of raadslid.

Voor meer informatie:
eva.debakker@gmail.com

U bent hier