h

Campagne spetterend van start

13 oktober 2006

Campagne spetterend van start

Op 12 oktober is de verkiezingscampagne in Leiden van start gegaan. Met een drukbezochte kick-off werd de aftrap gegeven voor een ongetwijfeld succesvolle campagne. Hoofdact was een vraaggesprek met het Leidse kandidaat-Kamerlid Paul Ulenbelt, nummer 10 op de SP-lijst.
kik-of campagne!
Paul Ulenbelt spreekt de zaal toe

Campagneleidster Eva de Bakker interviewde Ulenbelt voor een geïnteresseerd gehoor van Sp-ers en sympathisanten, uit Leiden en de regio. Paul vertelde over zijn politieke verleden, zijn werk bij de FNV en als fractiemedewerker van de SP, en zijn verwachtingen voor de verkiezingen. “We moeten flink aan de bak deze verkiezingen om 4 redenen: “Om Nederland beter te maken, te zorgen dat er géén Balkenende 4 komt, om de PvdA links te houden en om de SP zo groot mogelijk te maken!” aldus Ulenbelt.

Eva + Paul
Eva de Bakker interviewt Paul Ulenbelt

Gepassioneerd legde hij uit: “Tijdens de Paarse Kabinetten is de PvdA erg naar de VVD opgeschoven. Met een grote SP wordt de PvdA wel gedwongen om naar links te kijken en niet alleen naar rechts. Mede daarom gaan we deze campagne flink aan de slag. We moeten voorkomen dat het een strijd tussen Bos en Balkenende wordt. Als je hebt over strategisch stemmen en wilt geen Balkenende, kun je het beste op de SP stemmen. Want stem je Bos dan krijg je Balkenende, maar stem je SP, dan krijg je Bos er gratis bij!”

Daarna nam het publiek hem kritisch onder handen, met vragen over het SP-programma, over Ulenbelts specialisme (sociale zaken) en over mogelijke regeringsdeelname.

Na meer dan een uur geanimeerde discussie was het tijd voor een versnapering, en de aankondiging van de campagne-activiteiten. Veel leden gaven zich enthousiast op voor het bemannen van de marktkraam op zaterdagen, en het meefietsen met de ‘Linksom door Leiden'-fietstocht op 26 oktober. Hierna was er nog ruimte voor een hapje en een drankje. Ten slotte kregen alle aanwezigen een presentje mee: een tasje met campagnemateriaal om meteen zelf aan de slag te gaan!

actie! (pakketjes)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met campagneleider Eva de Bakker: eva.debakker@gmail.com
Meer campagne-data zijn te vinden in de agenda

U bent hier