h

SP linksom door Leiden

27 oktober 2006

SP linksom door Leiden

Donderdag heeft een groepje SP-ers een fiets-folder tocht door Leiden gemaakt. Vooral de ligfiets in SP-kleuren trok veel bekijks. De fietstocht was bedoeld om aandacht te vragen voor de SP-standpunten op het gebied van milieu en vervoer.
De deelnemers maken zich klaar voor vertrek

Beter vervoer voor het zelfde geld
De SP wil niet bezuinigen op het openbaar vervoer, maar juist investeren in een goed, veilig en betaalbaar OV. Dat is hard nodig om een echt alternatief te beiden voor de auto. Ook wil de SP het gebruik van de fiets stimuleren en investeren in milieuvriendelijke oplossingen voor auto’s.

De ligfiets klaar voor vertrek

De SP is tegen het aanleggen van extra wegen als de verlenging van de A4. Meer asfalt lost het fileprobleem niet op, en zorgt voor nog meer milieuvervuiling. Met meer, beter en goedkoper openbaar vervoer nemen de files wel af.


Onderweg werd druk gefolderd

Succes
Volgens de deelnemers, onder wie wethouder Raymond Keur, was de fietstocht een succes. Keur: “We zijn goed zichtbaar geweest. Vooral de ligfiets was een doorslaand succes.” De route had nog een politiek tintje: Hij was zo opgesteld dat er alleen linksaf werd geslagen.

Op weg naar de volgende afslag links

Voor meer informatie over openbaar vervoer in Leiden: Raadslid Julian van der Kraats jvdkraats.sp@gmail.com

U bent hier